BIOS güncellemesi sonrası FPS drop giriyor

Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Mühendisliği Öğrencisi
Bugün Acer Nitro V15 laptopuma BIOS güncellemesi gelmiş ve otomatik yüklenmiş, bu yüzden yeniden başlatma istiyordu ve öyle yaptım, yani kurulum oldu. Ardından R6 girdim ve normalde 180-200 fps arası oynadığım oyun bazen 100 fps altına düşmeye ve 140-160 fps arası oynamaya başladı. GPU kullanımına baktığımda ise normalde %99’da iken ve CPU’da %40 civarında iken şu an GPU %70’lere kadar düşüyor, CPU’da %60’lara çıkıyor. Windows Update ekran görüntülerini aşağıda paylaşıyorum. Yakın zamanda CPU ve BIOS güncellendi. Bugün bu sorunu yaşadığım için RTX 4060’ı da 2 ay önceki sürücü varken en güncel haline getirdim ama sorun hâlâ devam ediyor. BIOS’u eski haline getirme imkânım var mı? Bence sorun BIOS yüzünden.

NOT: NitroSense görüntüsü oyundan çıktıktan hemen sonra çekilmiştir. Sıcaklıklar her zaman ki gibi 65-70 arasında geziyor, yani normal. Senaryo Profili’ni de oyun oynarken Oyun olarak seçiyorum. Oyundan çıktığım için Günlük yazıyor şu an.

Dosya Ekleri

• NitroSense.png
    NitroSense.png
    828,9 KB · Görüntüleme: 35
  • Windows Update.png
    Windows Update.png
    136,2 KB · Görüntüleme: 25
  • BIOS Sürümü ve Tarihi.png
    BIOS Sürümü ve Tarihi.png
    3,8 KB · Görüntüleme: 28
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam benim bildiğim kadarıyla beta olan BIOS'ları indirmek pek de iyi bir seçenek değil öyle bir otomatik kurulum varsa iptal edin kendiniz yaparsınız.

Anakartını biliyorsan ve USB flash belleğin varsa internetten yaparbilirsin tek yapman gereken anakartının BIOS version sayfasını bulup indirip flash belleğinde dosya açıp içine atman.

Hocam benim bildiğim kadarıyla beta olan BIOS'ları indirmek pek de iyi bir seçenek değil öyle bir otomatik kurulum varsa iptal edin kendiniz yaparsınız.

Anakartını biliyorsan ve USB flash belleğin varsa internetten yaparbilirsin tek yapman gereken anakartının BIOS version sayfasını bulup indirip flash belleğinde dosya açıp içine atman.
Hiç böyle şeylerle uğraşmak istemiyorum. :( Başka çözümü yok mu?

Bu arada az önce Elden Ring'e de girip denedim başta baya sıkıntı oldu 1 dakika kadar. GPU 7 watt çekiyordu ama esc basıp geri gelince 40 watt'lara çıktı ve fps düzeldi. Cyberpunk denedim ve onda da her şey normal gibi. R6'da niye böyle oluyor? PC mi sorunlu, oyun mu? Artık bu PC'de de sorun olmasın. Sorun da yoktu her şey çok güzeldi.

R6'da şöyle bir test yaptım. İlk test sorunlu, ikinci test ise güzel. Normalde 2. gibi oluyordu. Bugün sürekli 1. gibi oldu. Hala anlamış değilim.

Dosya Ekleri

• Sorunlu Test.jpg
    Sorunlu Test.jpg
    342,2 KB · Görüntüleme: 25
  • Sorunsuz Test.jpg
    Sorunsuz Test.jpg
    344,5 KB · Görüntüleme: 23
  • Sorunlu VS Sorunsuz Test.jpg
    Sorunlu VS Sorunsuz Test.jpg
    359,2 KB · Görüntüleme: 21
Son düzenleme:
Yani benim bildiğim başka çözüm yok dostum laptop BIOS, anakartındanda hiç anlamam bu kadar test ile uğraşıcağına önerim gidip YouTube'dan BIOS laptop sürümü değiştirme diye aratıp internnettede laptopunun anakartının BIOS versionunu normal beta olmayanla değiştirmen.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı