BIOS güncellemesi sonrası işlemci hızı düşmesi

Arkadaşlar başlıkta da yazdığım üzere 3.80 GHz olan işlemcim BIOS'u güncelledim, 3.60'a düştü bu nasıl eski haline getirebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem özellikleriniz nedir? Gerçekten düştüğüne emin misiniz?
Eskiden hız aşırması yaptıysanız güncellemeden sonra BIOS sıfırlanır, yani OC gider.
Ya da BIOS, güç tasarrufu için, underclock yapmış olabilir.
Arkadaşlar şöyle söyliyeyim bildiğim kadarıyla ryzen x ibareli işlemciler kendini soğutma seviyesine göre oc yapıyorlarmış benimkide 2600x ve ben oc işlemi yapmadım sistemi aldığımda 3.80 e sabitti sıvı soğutmam var o yüzden kendi kendini ayarladığını düşündüm fakat şuanda ne yapmam gerkeiyor bu amd işlemcilerde olan cool n quiet olayı ile ilgili birşey olabilir mi yoksa kendim core raito yu yükseltsem 38.00 yapsam zaten sistem önceden bu performanla çalışıyordu bir sıkıntı çıkarmı sizce?

Boş yere güç tüketimine gerek yok. Bence performansa göre kendi ayarlasın.
Hocam teşekkürler cevapların için birde şunu farkettimson olarak söyliyeyim güç planlaması ayarlarından dengeli yaptın sonra stabil halde cpu sıcaklığım 29 -30 civarına düştü 2.20 ghz de çalışıyordu oyuna girdim oyun esnasında bu arada ryzen master programı ile kontrol ettim , oyun esnasında 4.0 ghz e çıkardı sistemi 61- 62 derecelerde seyretti yani bu 2600 (x) ibaresinin anlamı mı oluyor , yani kendini sistemin o anki ihtiyacına göremi overclok yapıyor durum böyle ise benim herhangi bir işlem yapmama gerek yok sanırım kendi hallediyor çünkü?

X ibaresinin değil de, işlemcilerin genel özelliği. Mesela işlemci 3.50 GHz'dir ama "boost" frekansı, 3.80'dır. Yani sistem zorlandığı 3.80GHz'ye çıkar. Özellikle oyuncu dizüstülerinde var bu. Mesela bende i7 7700HQ var. Normal 2.80 GHz ama oyun içi 3.80 GHz'e ulaşıyor.

Arkadaşlar şöyle söyliyeyim bildiğim kadarıyla ryzen x ibareli işlemciler kendini soğutma seviyesine göre oc yapıyorlarmış benimkide 2600x ve ben oc işlemi yapmadım sistemi aldığımda 3.80 e sabitti sıvı soğutmam var o yüzden kendi kendini ayarladığını düşündüm fakat şuanda ne yapmam gerkeiyor bu amd işlemcilerde olan cool n quiet olayı ile ilgili birşey olabilir mi yoksa kendim core raito yu yükseltsem 38.00 yapsam zaten sistem önceden bu performanla çalışıyordu bir sıkıntı çıkarmı sizce?
Sistem önceden bu ayarlarda çalışıyorsa eskisi gibi 3.80 ghz'ye overclocklayabilirisiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı