BIOS Güncellemesi sonrası sistem geç açılıyor

Fatih Elbistan46

Centipat
H81h3-M4 (V1.0) anakartına sahibim. BIOS güncellemesi yaptıktan sora format attım. UEFI Windows 10 Pro 64 Bit olarak 128 GB SSD harddiske sistemi kurdum. Fakat bilgisayarım tam olarak 13 saniyede açılıyor. 8 saniye ekran gelmiyor sonra 4-5 saniyede açılıyor. Temiz bir kurulum yaptım fakat BIOS güncellemesinden sonra böyle bir sorun yaşıyorum. BIOS güncellemesinden önce ise 4 saniyede açılıyordu. Bunun sorununu nasıl çözerim bana yardımcı olabilir misiniz?

Hocam bu sorunsa ben bilgisayarı çöpe atayım. Her şeyi denememe rağmen 20 saniyeden erken göremedim masaüstünü. Bence süre çok iyi , güncelleme kaynaklı gecikme olabilir. Sonraki güncellemede düzeltilmesi olası. Ya da eski sürüme dönüp tekrar deneyin.

Anakart ya da dizüstü bilgisayar kullanıyorsanız modellerini paylaşın bios özelliklerine birlikte bakalım. Yukarıdaki arkadaşın söylediği gibi Fast bios özelliği disable olmuş olabilir. Bazı bioslar güncellemeden sonra varsayılan ayarlara dönebiliyor.

Aynı sorun var, bios güncellendi ve 5 6 sanıyede acılan pc artık 12 13 sanıyede acılıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…