BIOS güncellemesi ve Windows kurulumu nasıl yapılır?

KabahaT41

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, yeni bir sistem topladım, BIOS güncellemesi ve Windows kurulumu yapmam gerekiyor. BIOS güncellemesi için fat veya FAT32 formatlı bir belleğe, Windows kurulumu için de NTFS formatlı belleğe ihtiyacım var. Ancak 1 tane USB belleğim var. BIOS güncellemesini bu bellekten yaptıktan sonra bellek formatını değişip Windows kurulumu yapabilir miyim? BIOS ekranındayken USB tak çıkar yapmak sisteme zarar verir mi? Ana kartım BIOSTAR B650MP-E Pro, internet sitesinde NTFS formatı okuyamadı söyleniyor, bir bilginiz var mı? Şimdiden cevabınız için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güncelleme sırasında USB'yi çıkarmadığın sürece sıkıntı olmaz. İlk önce güncelleme yapıp ardından belleği çıkarıp ISO yazdırıp ardından Windows kurulumu yapabilirsiniz tersi de olur ama bu şekilde daha rahat.

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. BIOS ekranına girmeden önce her iki adım için de USB takılı mı olmalı yoksa BIOS açıkken BIOS usbyi okuyabilir mi?

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. BIOS ekranına girmeden önce her iki adım için de USB takılı mı olmalı yoksa BIOS açıkken BIOS usbyi okuyabilir mi?
Bu kadar endişelenmenize gerek yok BIOS bir virüs yada geri kalmış bir teknoloji değil USB'yi istediğiniz zaman takabilirsiniz okuyabilmesi gerekir ama garanti olsun istiyorsanız taktıktan sonra bilgisayarı başlatabilirsiniz. Her türlü ne bilgisayara ne de USB'ye zarar gelmez.

Çok teşekkür ederim cevabınız için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…