BIOS güncellemesi yapılırken bilgisayar açılmıyor

Toprak CryCup

Kilopat
Gigabyte A620M h anakartını kullanıyorum ve BIOS güncellemesi yapıyordum. Daha önce de benzer bir sorun yaşamıştım: BIOS'tan çıktıktan sonra tekrar BIOS'a girmeye çalışınca ekran siyah kalıyordu ve bilgisayar, kapatıp açmadan geri gelmiyordu. BIOS'u güncelledim ve reboot istemi geldi. Butona bastıktan sonra ekran yine siyah kaldı. Kapatıp açtım, ancak güncelleme yapılmamıştı. Aynı işlemi tekrar gerçekleştirdim, BIOS'tan reboot dedim ve yine ekran siyah kaldı. Kasaya uzanmak yerine klavyeden CTRL+alt+del tuşlarına basarak bilgisayarı yeniden başlattım. Bundan sonra hiçbir şekilde ekranım gelmedi ve gerçekten korkuyorum çünkü sistemi yeni aldım. CMOS sıfırlamak için BIOS pilini çıkarıp biraz bekledim, sonra tekrar taktım. Ancak yine işe yaramadı. Bilgisayarı açıyorum, tüm fanlar normal şekilde çalışıyor, fakat bir süre sonra ekran kartı fanı duruyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gigabyte A620M h anakartını kullanıyorum ve BIOS güncellemesi yapıyordum. Daha önce de benzer bir sorun yaşamıştım: BIOS'tan çıktıktan sonra tekrar BIOS'a girmeye çalışınca ekran siyah kalıyordu ve bilgisayar, kapatıp açmadan geri gelmiyordu. BIOS'u güncelledim ve reboot istemi geldi. Butona bastıktan sonra ekran yine siyah kaldı. Kapatıp açtım, ancak güncelleme yapılmamıştı. Aynı işlemi tekrar gerçekleştirdim, BIOS'tan reboot dedim ve yine ekran siyah kaldı. Kasaya uzanmak yerine klavyeden CTRL+alt+del tuşlarına basarak bilgisayarı yeniden başlattım. Bundan sonra hiçbir şekilde ekranım gelmedi ve gerçekten korkuyorum çünkü sistemi yeni aldım. CMOS sıfırlamak için BIOS pilini çıkarıp biraz bekledim, sonra tekrar taktım. Ancak yine işe yaramadı. Bilgisayarı açıyorum, tüm fanlar normal şekilde çalışıyor, fakat bir süre sonra ekran kartı fanı duruyor.

Q-flash Plus ile BIOS güncellemesi yapmayı deneyin.

Şuanda işteyim sabaha kadar bunu araştırdım eve gidince hemen deniycem peki ekran kartının başta fanlarinin çalışması 30 saniye çalıştıktan sonra durması bu durumda normal mi ekran kartima bir sorun yaratmaz değil mi

Şu anda işteyim sabaha kadar bunu araştırdım eve gidince hemen deneyeceğim peki ekran kartının başta fanlarinin çalışması 30 saniye çalıştıktan sonra durması bu durumda normal mi ekran kartima bir sorun yaratmaz değil mi?

BIOS güncellemesi ile alakalı olabilir. Siz dediğimi deneyin. Bu arada o anakartın 3 farklı revizyonu var. Sizinki hangisi ise ona göre BIOS dosyasını indirmeniz gerekiyor. Anakartın revizyon numarası anakartın köşesinde yazıyor olması lazım. Kontrol edip ona göre doğru BIOS dosyasını indirin.

AM5 platformunda Memory restore context adında bir ayar bulunmakta. Bu ayarı açık konuma getirmediğiniz sürece bazı anakartlarda görüntü verme süresi bellek boyutuna bağlı olarak 5 dakikaları görmekte. CMOS sıfırmala işlemi yapıp sistemi açın VE7-8 dakika kadar bekleyin görüntü veriyor mu teyit edin. Görüntü gelirse BIOS ekranından Memory restore context ayarını enable olarak değiştirip kaydedin ve sistemi yeniden başlatın. Bazı durumlarda eski sistemlerdeki gibi 30-40 saniyede görüntü vermesini bekliyor kullanıcılar. Vermediği zaman arızalı sanılabiliyor. Beklediğiniz süre ne kadar bilemiyorum fakat kronometre ile takip etmenizi tavsiye ederim. 7800x3D ve B650 Tomahawk Wi-Fi ile ilk kurulumda 13 dakika bekledim ve görüntü ancak gelebilmişti.

Şu anda işteyim sabaha kadar bunu araştırdım eve gidince hemen deneyeceğim peki ekran kartının başta fanlarinin çalışması 30 saniye çalıştıktan sonra durması bu durumda normal mi ekran kartima bir sorun yaratmaz değil mi?

İlk kurulumumda aynı şekilde sistem bileşenleri normal çalışıyor grafik kartının fanı 10-15 saniye çalışıp duruyordu. Anakart üzerinde bulunan Debug LED kısmında CPU ve DRAM ışıkları kırmızı ve turuncu şekilde yanıyordu. Sabırla bekleyip Memory restore context ayarını enable yaptım ve geç açılma olayı 2-2.5 ayda bir defa olur hale geldi.

Q flash plus ile çalıştırmayı denedim denilenleri yaptım q flash plus a basıyorum kasanın ışıkları geliyor ve anında geri gidiyor kapanıyor bu şekilde sistem kasayı normal şekilde çalıştırıyorum tuşundan hiç bir LED yanıyor mu anakartta diye bakmak için hiç bir ışık ta gelmiyor anakarttan

Şuanda kasayı çalıştırdım ekran kartı fan i 15 20 saniye içinde durdu diğer bütün fanlar çalışmaya devam ediyor kasanın içinden hiç bir LED ışığı da gelmiyor

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı