Selam, bilgisayarı ilk aldığımdan beri BIOS güncellemesi yapmadım nedenlerinden biri sıkıntılı bir süreç olması işte yanlış bir şey yapılırsa bilgisayarın sıkıntıya gireceğini falan söylediler ikincisi ise fazla bir bilgim olmaması genelde düz bilgisayarımı açar. Kafamı dağıtır kapatırım birkaç gün önce arkadaşım BIOS güncellemesiyle bilgisayarın daha da hızlandığını daha iyi olacağını söyledi ama nasıl yapmam gerektiğini ne yapmam gerektiğini ya da yapmalı mıyım sizce bilmiyorum. Bu konu hakkında yardımınıza ihtiyacım var. Aşağıya bilgisayar özelliklerimi bırakıyorum iyi sosyaller.
Ekran kartı: RX6600.
İşlemci: Ryzen 5 5500.
Anakart: ASRock B450M-HDV r4.0 BIOS-P7.40 sürümü yazıyor DxDiag'da.
İşletim sistemi: Windows 11.
Ram:16Gb
En üstteki 3 tanesi beta sürüm, beta BIOS kullanılmasını önermem standart kullanıcı bilgisayarlarında.En üstteki BIOS dosyasını indirebilirsiniz,
10.10 olan sürümümü indirmemi mi önerirsiniz?En üstteki 3 tanesi beta sürüm, beta BIOS kullanılmasını önermem standart kullanıcı bilgisayarlarında.
Genel olarak hiçbir donanımda beta sürümden problem görmedim ancak anakart gibi bir bileşen için tercih edilmeyebilir, doğru diyorsunuz.En üstteki 3 tanesi beta sürüm, beta BIOS kullanılmasını önermem standart kullanıcı bilgisayarlarında.
Aynen öyle, en son stabil sürüm o.10.10 olan sürümümü indirmemi mi önerirsiniz?
Son olarak sormak istediğim bir şey var: Kurulum işleminden sonra BIOS'tan kaydedip çıkmam mı gerekiyor, yoksa bilgisayar kendiliğinden mi başlayacak? Bu konulara çok hâkim değilim, kusura bakmayın.Aynen öyle, en son stabil sürüm o.
Hatırlamıyorum, ancak bitirince anlarsınız zaten. Yanlış hatırlamıyorsam kendi yeniden başlatıyordu.Son olarak sormak istediğim bir şey var: Kurulum işleminden sonra BIOS'tan kaydedip çıkmam mı gerekiyor, yoksa bilgisayar kendiliğinden mi başlayacak? Bu konulara çok hâkim değilim, kusura bakmayın.
Size de teşekkür ediyorum, çok naziksiniz. İyi sosyaller.Genel olarak hiçbir donanımda beta sürümden problem görmedim ancak anakart gibi bir bileşen için tercih edilmeyebilir, doğru diyorsunuz.
Hatırlamıyorum, ancak bitirince anlarsınız zaten. Yanlış hatırlamıyorsam kendi yeniden başlatıyordu.