BIOS güncellemeye çekiniyorum

• Konuyu başlatan Redburne
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 880
R

Redburne

Ziyaretçi
BIOS sürümümden daha güncel 1 sürüm daha var ancak yapmaya çekiniyorum. Elektrik gider olayları. Sistemde şu an herhangi bir sıkıntı söz konusu değil ancak takıntılı bir insanım. Elektrik gitti diyelim. Anakart kesin mi gider yoksa bir ihtimal mi bu sadece? Ne önerirsiniz? Bu karantina günlerinde anakartsız kalmayalım şimdi.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS sürümümden daha güncel 1 sürüm daha var ancak yapmaya çekiniyorum. Elektrik gider olayları. Sistemde şu an herhangi bir sıkıntı söz konusu değil ancak takıntılı bir insanım. Elektrik gitti diyelim. Anakart kesin mi gider yoksa bir ihtimal mi bu sadece? Ne önerirsiniz? Bu karantina günlerinde anakartsız kalmayalım şimdi.
Bence yap zaten 8-9 mb lik bişi oluyor . 5 dakka sürmüyo.

Recep Baltaş'ın 12 yıl önceki yazısından;

Eklemek istiyorum BIOS güncellemekte o kadar büyük bir tehlike yoktur. OC'den de daha az
tehlikelidir. Çünkü giden sadece BIOS çipidir. Anakart hayatta kalır.

Asıl tehliklei olan insanlarımızın yanlış güncelleme yaptıktan sonra nasıl kurtaracaklarına dahil hiç bir şey okumamalarıdır. Ya da hiç bir şey okumadan hurra diye güncelleme yapmalarıdır.

Kısacası sorun insanımızın okumamasıdır.

Kulaktan dolma bilgilerle bir yere varılamaz. Sorun olunca BIOS'u yapan firmanın web sayfasına gidilir ve nasıl bir kurtarma prosedürü izlenceğine bakılır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı