BIOS güncellenmeli mi?

Merhaba dostlar. BIOS'umu güncellemek istiyorum ancak korkuyorum. Elektrik kesintisi olursa eğer garantiye gitmesi gerektiği söyleniyor bu doğru mudur, güncellersem ne gibi artıları olur?

BIOS'unuzda sorun yoksa indirmenizde çok da gerek yok. Yeni sürümdeki yenilikleri okursanız iyi olur bazen güncelleme sonrası voltaj ayarları kilitlenebiliyor.

Merhaba dostlar. BIOS'umu güncellemek istiyorum ancak korkuyorum. Elektrik kesintisi olursa eğer garantiye gitmesi gerektiği söyleniyor bu doğru mudur, güncellersem ne gibi artıları olur?
Güncellenirse iyi olabilir çünkü bazı BIOS sürümlerinde sorunlu çalışan donanımlar olabiliyor. Korkacak pek bir şey yok aslında. Zaten artık yeni anakartlarda BIOS güncellenirken kesilir ise bir koruma sistemi gibi şeyler var. Sonradan manüel olarak yükleme imkanınız oluyor. Bu kadar kormanızı gerektirecek bir şey yok aslında.

BIOS güncellersen; sistemin stabilitesi artar, yeni özellikler eklenebilir, RAM ve işlemci desteği gibi şeyler sağlayabilir.

Yeni özellik derken açıklayayım: Re-Size BAR, Windows 11 desteği gibi şeyler.
Elektrik kesintisi olursa eğer garantiye gitmesi gerektiği söyleniyor bu doğru mudur
Evet, maalesef doğru. Anakartın BIOS çipine tekrar BIOS yazdırılması gerekir.

BIOS, EC BIOS, sürücü, firmware, Windows... Mümkünse hepsini güncellemek de yarar var.

Anakartimin modelini şuan unuttum ancak modeline bakıp kendi resmi sitesinde daha güncel BIOS sürümünü gördüm. Anakartim eski bir anakart.
Peki hocam ortalama kaç dakika sürer güncellenmesi?

Anakartimin modelini şuan unuttum ancak modeline bakıp kendi resmi sitesinde daha güncel BIOS sürümünü gördüm. Anakartim eski bir anakart.

Peki hocam ortalama kaç dakika sürer güncellenmesi?
Maksimum 5-10 dakika sürer. Uzun sürmüyor genelde. Zaten sabırlı olursanız hiçbir sorun olmayacaktır büyük ihtimalle.

Maksimum 5-10 dakika sürer. Uzun sürmüyor genelde. Zaten sabırlı olursanız hiçbir sorun olmayacaktır büyük ihtimalle.
Yok hocam sorun sabırlı olmak değil sabırlı olurum yeterki elektrik kesilip uğraştırmasin beni ben uğraşırım sorun değil de babama durumu anlatıp ikna edene kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…