BIOS güncellenmeli mi?

Merhaba dostlar. BIOS'umu güncellemek istiyorum ancak korkuyorum. Elektrik kesintisi olursa eğer garantiye gitmesi gerektiği söyleniyor bu doğru mudur, güncellersem ne gibi artıları olur?
Güncellenirse iyi olabilir çünkü bazı BIOS sürümlerinde sorunlu çalışan donanımlar olabiliyor. Korkacak pek bir şey yok aslında. Zaten artık yeni anakartlarda BIOS güncellenirken kesilir ise bir koruma sistemi gibi şeyler var. Sonradan manüel olarak yükleme imkanınız oluyor. Bu kadar kormanızı gerektirecek bir şey yok aslında.

BIOS güncellersen; sistemin stabilitesi artar, yeni özellikler eklenebilir, RAM ve işlemci desteği gibi şeyler sağlayabilir.

Yeni özellik derken açıklayayım: Re-Size BAR, Windows 11 desteği gibi şeyler.
Elektrik kesintisi olursa eğer garantiye gitmesi gerektiği söyleniyor bu doğru mudur
Evet, maalesef doğru. Anakartın BIOS çipine tekrar BIOS yazdırılması gerekir.

Anakartimin modelini şuan unuttum ancak modeline bakıp kendi resmi sitesinde daha güncel BIOS sürümünü gördüm. Anakartim eski bir anakart.
Güncellenirse iyi olabilir çünkü bazı BIOS sürümlerinde sorunlu çalışan donanımlar olabiliyor. Korkacak pek bir şey yok aslında. Zaten artık yeni anakartlarda BIOS güncellenirken kesilir ise bir koruma sistemi gibi şeyler var. Sonradan manüel olarak yükleme imkanınız oluyor. Bu kadar kormanızı gerektirecek bir şey yok aslında.
Peki hocam ortalama kaç dakika sürer güncellenmesi?

Anakartimin modelini şuan unuttum ancak modeline bakıp kendi resmi sitesinde daha güncel BIOS sürümünü gördüm. Anakartim eski bir anakart.

Peki hocam ortalama kaç dakika sürer güncellenmesi?
Maksimum 5-10 dakika sürer. Uzun sürmüyor genelde. Zaten sabırlı olursanız hiçbir sorun olmayacaktır büyük ihtimalle.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı