BIOS güncellenmesine rağmen RAM'ler 3200 MHz olmuyor

Krasnow

Femtopat
Daha fazla  
RAM
8x2 corsair vengeace cl16
SSD veya HDD modeli
ssd toshiba 240 gb
Ekran kartı
asus gtx 1660 super
Anakart
GİGABYTE B450 M K-CF
İşlemci
RYZEN 5 1600 SİX CORE
Gigabyte B450M K-CF anakartım var 3200 MHz destekliyor. Önceden 3200 MHz yapınca olmuyordu daha BIOS'u eskiydi sonra BIOS'u güncelledim en son sürüme ama hala 3200 MHz olmuyor. RAM'lerim aynı fakat şunu fark ettim bir eski bir de yeni RAM'im var ikisi de aynı tek farkı versiyon yani biri eski biri yeni diyeyim. RAM'lerden eski olanı tek çalıştırınca PC 3200 MHz'de çalışıyor ama yeni olanı tek takınca çalışmıyor. Slotları da denedim anakartta sıkıntı yok. Acaba sıkıntı yeni olan ramdemi bir de yeni almıştım. RAM'ler şu anda 2133 MHz'de çalışıyor ikisi de 8x2 3200 MHz Corsair vengeace.

xmp özelliğini kapalı şuanda 2133 mhzde çalışıyor sıkıntı yok ama xmp açınca 3200 mhz yapıyor ve ekran gelmiyor
Bu sorunu bir şekilde çözmeniz lazım.
Sanırım yeni Ram normalde 2133 ama xmp özelliği ile 3200 oluyor. Eski olan normal 3200 .
XMP açılınca da iki ram arasında uyum sorunu oluyor.
Bios vb. ile sorun çözülmezse, ramlarin ikisini de aynı özellikte yapmanız gerekebilir.
Birisini satıp elinizdekiyle aynı özelikte olan ram almanız lazım.
Bence saf 3200 olanı elinizde tutup, aynısından bir tane daha edinirseniz. İleride o/c vb yapmayı düşünürseniz sorun çıkartmaz.

Sanırım yeni Ram normalde 2133 ama xmp özelliği ile 3200 oluyor. Eski olan normal 3200 .
Bios vb. ile sorun çözülmezse, ramlarin ikisini de aynı özellikte yapmanız gerekebilir.
Bence saf 3200 olanı elinizde tutup, aynısından bir tane daha edinirseniz. İleride o/c vb yapmayı düşünürseniz sorun çıkartmaz.
evet ama iki ramde tamamen aynı cl16 sına kadar tek farkları versiyon biri 3.32 idi diğeri 4... bişeydi tam hatırlamıyorum şimdi yeni ram alsam ondada bu sorun bu vericek bilmiyorum sonuçta yeni ramde sorun verdi şimdi yeni ram alsam ondada mı sorun vericek kafam karıştı bayağı kısacası iki ramde tamamen aynı ama biri 3200 mhzde çalışırken diğeri çalışmıyor

1747310008364.png

sistemdede böyle görünüyor üstüne baktığımdada dediğiniz gibi default modda yenisinin 2133 olduğuna dair bilgi göremedim. yada eskisinin default modda 3200 olduğuda yazmıyor kısacası: ikisininde üstünde 3200 mhz yazıyor

Xmp çıktı bir nevi ram üreticilerinin çakallık yapmasına neden oldu.
Yanlış bilgi vermiş olmayayım ama xmp ile ramlar o/c yapılarak kullanılıyor.
Yani üretici atıyorum 2133 üretiyor. Ama xmp ile 3200 e kadar çıkabileceği için 3200 diye satıyor.

Yani elinizdeki ramların ikisi de 2133 olup xmp ile 3200 e çıkıyorsa sorun olmaz.
Yada tam tersi ikisi de saf 3200 olursa yine sorun olmaz. Haa belki bazı anakartlar hem ham 3200 ü hem de xmp ile 3200 olan ramı aynı anda çalıştırabiliyordur. O yüzden kesin bu böyle diyemem.

Eskiyi xmp açmadan taktığınız da 3200 olarak görüyorsa o ham 3200 dür.
Yeniyi tek takıp xmp açtığınız da 3200 görüp çalşıyorsa o da 2133 dür.

Bu şekilde anlayabilirsiniz sanırım.

Ayrıca xmp de açık kapalı gibi mi seçenekler var ? Yoksa profil 1 profil 2 vb. gibimi ?
Eğer profil seçenekleri varsa , 2 rami da takıp profillerin hepsini deneyin. Belki o şekilde çalışırlar.

Xmp çıktı bir nevi ram üreticilerinin çakallık yapmasına neden oldu.
Yanlış bilgi vermiş olmayayım ama xmp ile ramlar o/c yapılarak kullanılıyor.
Yani üretici atıyorum 2133 üretiyor. Ama xmp ile 3200 e kadar çıkabileceği için 3200 diye satıyor.

Yani elinizdeki ramların ikisi de 2133 olup xmp ile 3200 e çıkıyorsa sorun olmaz.
Yada tam tersi ikisi de saf 3200 olursa yine sorun olmaz. Haa belki bazı anakartlar hem ham 3200 ü hem de xmp ile 3200 olan ramı aynı anda çalıştırabiliyordur. O yüzden kesin bu böyle diyemem.

Eskiyi xmp açmadan taktığınız da 3200 olarak görüyorsa o ham 3200 dür.
Yeniyi tek takıp xmp açtığınız da 3200 görüp çalşıyorsa o da 2133 dür.

Bu şekilde anlayabilirsiniz sanırım.

Ayrıca xmp de açık kapalı gibi mi seçenekler var ? Yoksa profil 1 profil 2 vb. gibimi ?
Eğer profil seçenekleri varsa , 2 rami da takıp profillerin hepsini deneyin. Belki o şekilde çalışırlar.
ikisinide ham takınca 2133 görünüyor yani ikiside 3200 e overclock ile çıkıyor diyebilirim ama heralde yeni ram 3200 e oC olmuyor. profil kımsında sadece profil 1 var oda ramleri 3200 e çekiyor

ikisinide ham takınca 2133 görünüyor yani ikiside 3200 e overclock ile çıkıyor diyebilirim ama heralde yeni ram 3200 e oC olmuyor. profil kımsında sadece profil 1 var oda ramleri 3200 e çekiyor
Hıım o zaman aralarında bir farklılık uyun sorunu var demek ki ?
Söylediğiniz gibi başka ram alırsanız onda da sorun çıkabilir.
Hiç sorun çıkmaması için; ikisini satıp, dual setlerden alabilirsiniz. O zaman sorun olmaz sanırım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı