BIOS güncellenmezse ne olur?

Makaleler
65
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 5700X
MSI B450 Tomahawk MAX
GoodRAM IRDM Pro 2x 16 GB DDR4 3600 MHz CL18
ASUS Dual RTX 4070 OC
Cooler Master ML240L V2
Kingston Renegade 2 TB SSD
Kingston A2000 1 TB SSD
Sandisk Ultra 3D 500 GB SSD
Kioxia Exceria 480 GB SSD
Samsung 850 EVO 120 GB SSD (Harici)
Lian Li Lancool 216
Cooler Master MWE 700W 80+
İşletim Sistemi: Windows 11 Enterprise 25H2 / Arch Linux
Merhaba arkadaşlar. Bir anakart için çıkan yeni sürüm BIOS sürümleri anakarta hiç yüklenmezse ve anakart her zaman kutudan çıktığı BIOS sürümü ile kullanılırsa ne olur?

Merhaba arkadaşlar. Bir anakart için çıkan yeni sürüm BIOS sürümleri anakarta hiç yüklenmezse ve anakart her zaman kutudan çıktığı BIOS sürümü ile kullanılırsa ne olur?

Hiçbir şey olmaz.
BIOS sandığınız gibi ara yüzü veyahut yenilik getirmez.
Mevcut sorunları ya da eksilikleri gideren bir mini paket sağlar.
Yapılmalı mı? Diye sorarsanız. Güncellemenin içeriğine göre yapılması avantaj sağlar tabii ki.
Not: Bu işlemleri yaparken UPS tarzı ek güç kaynakları kullanımınız şiddetle tavsiye ediyorum.

Son düzenleme:
Güncel olmayan bir BIOS kullanmış olursunuz. Ne olacak daha?

Örneğin; en son çıkan CPU, RAM, GPU, M.2 SSD gibi cihazlarla uyumluluk sorunu yaşabilirsiniz. Veya o eski BIOS'ta bir güvenlik açığı varsa güvenlik sorunu yaşayabilirsiniz. Microcode güncellemelerinden mahrum kalırsınız vs...

-Update to AGESA ComboAm4v2Pi 1.2.0.7. güncellemesi
- Change the default setting of Secure Boot. (Güvenli Önyükleme varsayılan ayarlı olarak değiştirildi.)
Gelen güncellemeler bunlar. Yorumları okumanda önce güncellemenin içeriğini okumanız gerekiyor.

Hiçbir sorun olmaz. Ben mesela hiç güncellemedim daha doğrusu güncelleyemedim. Tek sorun performans artışı, yeni özellikler geliştirildiyse kullanamazsanız güncelleme yapmazsanız. Bence güncelleyebiliyorsanız güncelleyin.

Not: Bu işlemleri yaparken UPS tarzı ek güç kaynakları kullanmanızı şiddetle tavsiye ediyorum.
Kesinlikle doğru. Çünkü Türkiye'de elektrikler gidip geliyor ve ne zaman gideceği hiç belli olmuyor. Planlı bakım olmasa bile rastgele bir anda çat diye elektrik gidiyor. Tam BIOS güncellerken elektrik gidince de BIOS tam yazılamadığı için elektrik geldiğinde bilgisayar bir daha açılmıyor. Eğer anakartta Flash BIOS Button (MSI), USB BIOS Flashback (ASUS) gibi bir özellik varsa o özellik ile BIOS kurtarılabiliyor. Fakat böyle bir özellik yoksa tek çare anakartın servise götürülmesi oluyor.
Bu yüzden de UPS kullanmak gerçekten hayat kurtarıyor.
-Update to AGESA ComboAm4v2Pi 1.2.0.7.
-Change the default setting of Secure Boot.
AMD AGESA 1.2.0.7 sürümü ile hangi yenilikler geliyor? MSI B450 Tomahawk MAX anakart kullanıyorum ve dün bu AGESA sürümü ile gelen 3E BIOS'a geçtim. Daha önceden 3B BIOS kullanıyordum. AGESA 1.2.0.7 ile gelen yenilikler nelerdir?

Yama notları yayınlamıyor ama fTPM stutter sorunu bu sürüm ile çözüldü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…