BIOS güncelleyince mavi ekran ve oyunlarda crash

İşletim sistemi
Windows 10

brkstl

Hectopat
İyi günler bilgisayar parçalarımın garanti süresi 20 gün sonra bitecek. Ben de bitmeden muhtemel sorunlu parçaları garantiye göndermeyi düşünüyorum. Başlıkta bahsettiğim gibi geçen aylarda BIOS güncellerken mavi ekran hatası alıyordum ve son 1-2 aydır bütün oyunlarda bir süre sonra oyun kendi kendine kapanıyor. Günlük kullanımda da ne yaptığıma bağlı olmaksızın bilgisayar boşta dururken bile mavi ekran hataları ile karşılaşıyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Dosyaları erişime açın.

Ekran kartı sürücünü güncelle.
Corsair yazılımını kaldır, sonra geri yüklersin.
Bluetooth sürücünü güncelle.

Ve gel gelelim önemli konuya. Sanırım bir disk arızası var. Diske HD Tune ile "Quick Scan" kapalı olacak şekilde "Error Scan" yapın.

Ekran kartı sürücünü güncelle.
Corsair yazılımını kaldır, sonra geri yüklersin.
Bluetooth sürücünü güncelle.

Ve gel gelelim önemli konuya. Sanırım bir disk arızası var. Diske HD Tune ile "Quick Scan" kapalı olacak şekilde "Error Scan" yapın.
Ekran kartı günceldi yine de DDU ile kaldırıp yükleyeyim dedim mavi ekran yedim. Benzer şekilde Corsair yazılımını kaldırırken de mavi ekran yedim. Aşağıya bırakıyorum dosyalarını. Birazdan diski de kontrol ederim. Kafayı yedirtecek bilgisayar.

Birazdan değil de hemen kontrol edin çünkü hatalar disk kaynaklı. NTFS.sys dosyası hata verdiyse diskle alakalı kafalarda bir şey uyanması gerekli.
Nvidia kurulur kurulmaz yapacağım
1625147297034.png

Hiçbir sorun çıkmadı ne yapabilirim başka?
Güncel ve çaresiz.
1625156956667.png

Diğer ekranda da bunlar varmış atmayı unutmuşum.
1625157097109.png

Diğer disk ekranı da böyle ancak burda çok az kullandığım dosyalar dışında bir şey yok.

Dosya Ekleri

• 1625156942494.png
    1625156942494.png
    37,7 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleme:
Ama çatır çatır NTFS.sys hatası vardı. Yalan söyleyecek halim yok en nihayetinde. Başka bir disk var mı sistemde? Varsa ona da aynı şekilde tarama yapın.
Yalnızca 2 tane diskim var malesef. HDD'yi zaten hiç kullanmıyorum desem yanlış olmaz.
Sistemi baştan kurman en mantıklısı diskler de sorun yok gibi gözüküyor. Sorun yazılımsal gibi.
Birkaç kişi pek böyle düşünmüyor sanırsam. Finallerim bitsin temiz bir kurulum yaparım. Asıl sorum bu sorunları tekrarlarsa hangi parçaları göndereceğim garantiye bilmiyorum. Sanırsam her şey gidici gibi görünüyor.

Dün yine oyun oynarken mavi ekran hatası geldi birçok defa.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı