BIOS güncelleyince şifre sıfırlanır mı?

aionthearete

Hectopat
Yer
Bursa
Daha fazla  
RAM
2X8 3200MHz CL16
SSD veya HDD modeli
256GB M.2/1TB Hdd
Ekran kartı
AMD Radeon Vega 3
Anakart
A320M A Pro Max
İşlemci
AMD Athlon 3000G
Merhaba daha önce koyduğum bir BIOS şifresini unuttum ve giremiyorum. BIOS pilini çıkarttım CMOS Killer tarzı uygulamalar denedim anakart üzerindeki jumper üzerinden sıfırlamayı denedim. BIOS sıfırlanıyor ama şifre hiçbir şekilde kalkmıyor. Sıfırladığım için MHz ayarları düştü şu an 3200MHz RAM'i 2133'te kullanıyorum. BIOS güncellersem şifre kalkar mı? Bir de şifre varken güncellemede sorun çıkar mı?

1-) Bios güncellemek için Bios'a girmeniz gerekmez.
2-) Güncellesenizde şifre kalkmaz. (Kesin)
3-) Yani işinize yaramaz.
4-) Müşteri hizmetleri yardımcı olmaz veya olamaz, servise gitmesi gerek. Başka çözüm yolu yok.

Yine de güncellemek isterseniz.

Hocam anakartı ikinci el olarak almıştım servis ne kadar ücret çıkarır.

Hocam anakartı ikinci el olarak almıştım servis ne kadar ücret çıkarır.
Açıkçası hiçbir fikrim yok. Sadece çok fazla olduğunu sanmıyorum. Nihayetinde parça falan değiştirmeyecekler. Daha fazla uğraşıp anakarta zarar verme. Cevap tatmin etti ise konuyu kapat ki gereksiz yere uzamasın.

ek: Biosa herzaman şifre koymanı tavsiye ederim. Ancak 1234 yap. Unutulması büyük sorun. Şifre koymanı tavsiye ediyorum çünkü şifre koymanın başka fonsiyonları da var. Şifre koymak biosun özelliklerini artırıyor demek yanlış olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…