BIOS guncelleme sonrası sistem açılmıyor

OxGyEn

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, bugün öğlen vakitleri MSI Center'dan BIOS güncellemesi geldi. İndirdim, sonra kurulmaya başlandı. Bir anda PC kilitlendi ve kapandı. Sonra fanlar vs. durdu. Daha sonra tekrar açtığımda güç geliyor, fanlar vs. her şey çalışıyordu ama ekrana görüntü gelmiyordu. Daha önceki PC'lerimde de bu sorunu yaşamıştım. BIOS pilini çıkar, 5 dk bekle, sonra reset Switch'lerine tornavida değdir, RAM'leri silgiyle sil... Hepsini 3'er kez yaptım ama asla ekrana görüntü gelmiyor. Daha sonra BIOS çipine yazılım atılması gibi bir şey öğrendim. Yani sorun bu mudur tam anlayamadım, kafam karışık. RAM'i vs. takmayınca anakart LED ile uyarı veriyor, aynı şekilde işlemci de öyle. SSD'yi laptopuma taktım, Windows'ta açılıyor. Yani sorun zannımca anakartta. Ne yapmalıyım, yardımcı olur musunuz?

Aurdinio ile atmak mümkün müdür hocam?

Burada dediğiniz gibi arduino ile yapan bir arkadaş buldum ama linux bir sistem gerektiriyor gibi yada sanal makinelerden anlıyorsanız usb bağlantısını sanal makineye aktarabilirsiniz.

Kanka onu kendin asla yapamassın einstein olsan bile elinde o arkadaşların kullandığı yazılım atan bellek yoksa.
Hocam benim bu çip galiba tam emin değilim sanırım 1.8volt ne yapacağım bildiğim kadarıyla sizde müsaitseniz bakabilir misiniz chat gpt yanar diyor usbye direk bağlarsan

Dosya Ekleri

• 20250420_141110.jpg
    277,6 KB · Görüntüleme: 22
Evet yanar hocam.
Sağolun hocam ch341a usb + 1.8v regülatör ile birlikte satın aldım 1 günde geldi dün yaklaşık 15dkda hallettim yalnız programda çipimin adı çıkmıyordu bende neoprogrammer diye bir uygulama indirdim orada direkt tanıdı çipi konuyu daha sonraki yıllarda okuyacak arkadaşlara bilgilendirme olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…