Bios HDD'yi Görmüyor

TurkishBoyMFM

Megapat
Başlıkta da gördüğünüz gibi Bios HDD'yi görmemeye başladı.Şimdi sorunu baştan sona,ne biliyorsam hepsini anlatacağım.
Öncelikle internetten Left 4 Dead 2 indirmiştim ve setup'a yani kuruluma geçtim.6.37 GB'lık bir dosyaydı indiğinde.Sonra setupu açtım bir baktım ki 30 dakika sürecek ve 15 GB gerekli alan yazıyordu.Dosyayı nasıl sıkıştırdılarsa 6.37 GB 15 GB olacaktıNeyse,sonra kurulum başladı az önce de dediğim gibi biraz uzun sürüyordu.Kurulum bitmeye yakın bilgisayar tam olmasa da çoğu işlem dondu.Mouse oynuyordu,setup çalışmıyordu galiba onu tam bilmiyorum,saat de donmuştu çünkü bir süre sonra(PC kendine gelince)saat 6 dakika ileri uçmuştu bir anda.(Donduğu burdan belli)Tam düzeldi diyordum ki bu sefer de çooook yüksek ihtimalle HDD'den,iki tane şeyi tokuşturuyormuş gibi ses gelmeye başladı.Bazen de anormal olan başka farklı sesler geliyordu.İçimden dedim bilgisayar kendi dilinde Kelime-i Şehadet getiriyor diyeBu sesler 6-7 dakika sürdü ve en sonunda PC restart attı,CASPER yazısı geldi.Ama öyle kaldı.Sonra biosa gireyim dedim,girdim baktım ki 1 tane boot yeri var ve, ya CD'den boot edebiliyorum ya da Disabled yapabiliyorum.Her iki durumda da PC boot cihazı göremediğinden"Reboot and select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and Press a key"yazısı geliyor.Bunu görünce Ctrl+Alt+Del yapıp başa geri döndüm ama hala HDD boot olmuyordu.(Hiç gözükmüyordu)Sonra AHCI moda almayı denedim(format atabilmek için IDE'ye almıştım)ama hiçbir şey değişmedi.Sonra PC'yi kapattım.Laptopun HDD'sini çıkarıp taktım sorunsuzca.Açtığımda Bios menüsü "BAŞTAN SONA" eski haline dönmüştü.Sonra birinci sıraya HDD'yi,2'ye ise CD'yi aldım.Ayarları kaydedip reset attım.Sonra Quiet Boot'u disable yaptığımı hatırladım ve biosa dönüp düzelttim.Bu sırada ne göreyim!Bios geri salak haline dönmüş,HDD yok!Sonra Win 7 Cd'mi takıp onarmayı düşündüm.Ama onu da nereye soktuysam bulamadım.bulunca iyi Bi pataklıycamHer neyse,bir kaç kere reset attım ama düzelmedi.Sorun oyundan mı kaynaklandı acaba,CPU'yu falan fazla yorduğundan olabilir mi,bu oyunu daha önce kurup sorunsuzca oynamıştım.Setup da bile sorun çıkarmamıştı.(Aynı oyun dosyası değildi ama)Ve bir de,HDD kökten gitmiş midir,yenisini alıyım mı?Bu sefer sonTümleşik Geliştirme Modundan(IDE)kaynaklanıyor olabilir mi?
Cevaplarınızı mutlaka bekliyorum...

PC özelliklerini unutmuşum:Casper Nirvana Nb 15.6 2011 model,Bios Version:202
CPU Configuration:Intel Core İ3 Cpu M 380 2.53 Ghz
Processor speed:2533 Mhz
Ram:4096 MB,DDR3:1067 MHZ

HDD bir test et . Bad Sector durumunu bir öğren. İmkanın var ise sistem kurmaya çalış. BİOS varsayılan ayarlara al. HDD tekrar tak.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı