Bu konuda işimi göremedim ve DOS üzerinden güncelleyeceğimi Burak Abi'den öğrendim. Bende tamam dedim yazın okullar tatil olunca bununla uğraşırım dedim.
Sonra bilgisayarı 8 gün kullandım. Bugün okuldan geldikten sonra bilgisayarı açtım. Biraz internette gezintikten sonra PC kendi kendine kapandı. Yeniden başlıyordu. BIOS ekranı geldi ve bana BIOS'un güncellendiğini bildiriyordu. Emin olmak için CPU-Z programıyla BIOS'a baktım.
Benim anlamadığım BIOS neden önceden güncellenmedi de şimdi güncellendi ?
Şimdi olay tam olarak şöyle. Bugün PC'yi açtım. İnternette gezinirken PC kendi kendine oturumu kapadı ve yeniden başladı. Ben bilgisayarın yeniden başlamasını istemiyordum ve acil işim vardı ve PC'yi BIOS bip sesi geldikten sonra fişten çektim ve 10-15 dk sonra PC'yi açtıktan sonra BIOS güncellendi uyarısı aldım.
PC açılışta BIOS mesajı geliyor. Mesaja gitmek için Tab tuşuna basıyorum . Sonra da en altta BIOS'a girmek için Del yazıyor. Boot etmek için F8 tuşuna bas diyor yani bir belleği ilk sıraya al diyor. Peki bu ne anlama geliyor ? Neden benden bir belleği sıraya almamı istiyor ? BIOS dosyasını USB bellekten çalıştırmamı mı istiyor ?
Bir de bu şey benim elektriği kesmemden dolayı mı kaynaklandı ?