BIOS menüsü açılmıyor

Makaleler
2
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS Prime X570 -P 4400MHZ PCI-E 4.0 ATX Anakart

Sapphire Pulse AMD 6700XT (PCI-E 4.0) GDDR6 Ekran Kartı

AMD Ryzen 5 3600X 3.8/4.4GHz AM4 İşlemci

XPG Gammix D30 16GB (8x2) 3200MHZ CL16 Ram

Corsair MP510 960GB (3500 Read - 3000 Write) SSD

Samsung 970 Evo Plus 1TB NVME M.2 SSD

Xigmatek Venom X 650W +80 Bronze Kasa

AOC 24G2U 144HZ IPS 1MS (MPRT) Monitör
Herkese günaydın hocam. Kasada Ryzen 5 3600X işlemci var. Yeni taktım. Sistem ozellikerin hepsi hesabımda yazıyor. Bakmak isteyenler oradan bakabilir. Sorun şu ki kasa da 3600X olmadan önce de olan bir problem vardı o da şu. BIOS'a çok zor giriyor. BIOS pilini değiştirdim. İsteyene nasıl takıldığını fotoğraf ile gönderebilirim. Fakat yine de BIOS'a girmedi. Update yaparken bilgisayar kapandı bununla alakalı olabilir mi? (6, ay kadar önce) fakat bundan sonra bilgisayarı açtığımı hatırlıyorum. Kasa da bileşenler çalışıyor. Ama BIOS boot etmiyor. Anakarta yeni BIOS yazdirabilir miyim? Ya da yazdırmalı miyim? Yardım ederseniz teşekkür ederim dostlar.

Hocam daha detaylı anlatır mısınız? BIOS'a mı girmiyor yoksa BIOS Windows'u boot mu etmiyor?

Herkese günaydın hocam. Kasada Ryzen 5 3600X işlemci var. Yeni taktım. Sistem ozellikerin hepsi hesabımda yazıyor. Bakmak isteyenler oradan bakabilir. Sorun şu ki kasa da 3600X olmadan önce de olan bir problem vardı o da şu. BIOS'a çok zor giriyor. BIOS pilini değiştirdim. İsteyene nasıl takıldığını fotoğraf ile gönderebilirim. Fakat yine de BIOS'a girmedi. Update yaparken bilgisayar kapandı bununla alakalı olabilir mi? (6, ay kadar önce) fakat bundan sonra bilgisayarı açtığımı hatırlıyorum. Kasa da bileşenler çalışıyor. Ama BIOS boot etmiyor. Anakarta yeni BIOS yazdirabilir miyim? Ya da yazdırmalı miyim? Yardım ederseniz teşekkür ederim dostlar.

Anakartın modelini yazıp BIOS Firmware'ını bul ve yazdırın. Olmazsa BIOS'a Windows'un ayarlar kısmından Güncelleştirme ve güvenliğe, daha sonra kurtarma bölümünden gelişmiş başlangıca gir ve oradan UEFI Donanım Yazılımı Ayarları'nı seçerek BIOS'a girin.

Anakartın modelini yazıp BIOS Firmware'ını bul ve yazdırın. Olmazsa BIOS'a Windows'un ayarlar kısmından güncelleştirme ve güvenliğe, daha sonra kurtarma bölümünden gelişmiş başlangıca gir ve oradan UEFI donanım yazılımı ayarları'nı seçerek BIOS'a girin.

Ha eğer ki hiç açılmıyorsa eprom cihazlarıyla BIOS bin dosyasını yazdırabilirsin.

Hocam BİOS'a girmiyor . @mahirunoyo
@justcake hocam detaylı rehber şeklinde yazabilir misin? Bunu her bilgisayarcı yapıyor mu ?

Hocam BIOS'a girmiyor. @mahirunoyo
@justcake hocam detaylı rehber şeklinde yazabilir misin? Bunu her bilgisayarcı yapıyor mu?

Kasanın güçle bağlantısını kesin anakarta bağlı tüm donanımları çıkarın ardından ve BIOS pilini de çıkarıp bir 15 dk bekleyin çalıştırın BIOS yine gelmez ise tek RAM çalıştırmayı deneyin GPU'nun PCI slotunu değiştirin varsa en son olarak elinizde veya arkadaşınızda sizin anakarta uygun işlemci varsa onunla deneyin eğer ekran gelirse geri eski haline çevirebilirsiniz.

Kasanın güçle bağlantısını kesin anakarta bağlı tüm donanımları çıkarın ardından ve BIOS pilini de çıkarıp bir 15 dk bekleyin çalıştırın BIOS yine gelmez ise tek RAM çalıştırmayı deneyin GPU'nun PCI slotunu değiştirin varsa en son olarak elinizde veya arkadaşınızda sizin anakarta uygun işlemci varsa onunla deneyin eğer ekran gelirse geri eski haline çevirebilirsiniz.
Hocam donanımları çıkartıp denedim de olmadı. Tek RAM 'de denedim olmadi. Anakartı götürücem servise.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı