BIOS menüsü değiştirilebilir mi?

istedimkalben

Decapat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Şimdi nasıl desem böyle ilk BIOS'u acarken o bııııt diye BIOS açılış sesinden korkuyorum böyle o mavi/koyu mavi ekran renginden, yazı tipi ve renklerinden vs desen korkuyorum abi. Nedensizce korkuyorum neden bilmiyorum gerçekten ya. Böyle evde falan ya da yanımda biri olacak öyle bile korka korka zar zor açıyorum, yani yanımda evde vb biri olacak yanımda öyle kullanabiliyorum bios/boot menüsünü. Bu BIOS'u böyle arka rengi siyah yazılarda ince küçük, beyaz renkte olsa böyle bir şeye güncelleyemiyor muyuz? Gerçekten çocuk gibi korkuyorum bu BIOS'tan ya, acaba PC'ye falan bağımlıyım bilgisayarın başına bir şey gelir/bir şey yaparım diye mi korkuyorum?

Hocam değiştiremezsiniz. Sadece eğer UEFI ise BIOS'u UEFI moduna alarak çok daha modern bir arayüze çevirebilirsiniz. Ayrıca korkmanıza gerek yok. Yanlış tuşlara basmadığınız sürece birşey olmaz. Yanlış tuşlara bile bassanız çoğu sorun kolay bir şekilde düzeltilebiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…