BIOS mu UEFI mi olduğu nasıl anlaşılır?

Neckhurt1234

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar tam olarak bilgim yok ama CMOS BIOS menü var ona göre format atacağım. Cevaplarınızı bekliyorum

CMD'ye gir ve şunları yaz:
diskpart
list disk

Çıkan diskler arasında Windows'un kurulu olduğu diskin seçeneklerinde GPT seçeneğinde * var ise GPT olarak kurabilirsin.

Arkadaşlar tam olarak bilgim yok ama CMOS BIOS menü var ona göre format atacağım. Cevaplarınızı bekliyorum.
Aramaya "msinfo32" yazıp BIOS modunu bulun. "Eski" ise BIOS, "UEFI" ise UEFI.

Bir de aramaya "diskpart" yazıp çıkan pencereye "list disk" yazın. Windows kurulu
diskin yanında GPT tiki varsa UEFI (GPT), yoksa BIOS (MBR) kurulumu yapmışsınız demektir.

Windows-R msinfo32 yaz çıkar.
CMD'ye gir ve şunları yaz:
diskpart
list disk

Çıkan diskler arasında Windows'un kurulu olduğu diskin seçeneklerinde GPT seçeneğinde * var ise GPT olarak kurabilirsin.
Ama bilgisayarı açamıyorum bios menü açılıyor sadece
Şu an yüklü olana bakmak için Windows'tan "sistem bilgisi"ni açıp BIOS moduna bakabilirsin. Sistemin UEFI destekliyorsa BIOS'a girdiğinde UEFI BIOS Boot Mode seçeneğini UEFI seç.
Mbr denesem iyi olur olmazsa gpt denerim teşekkürler.

Ama bilgisayarı açamıyorum BIOS menü açılıyor sadece.

MBR denesem iyi olur olmazsa GPT denerim teşekkürler.

Tam tersini yap. UEFI bilgisayarlara MBR yüklenilebilir ama legacy bilgisayarlara GPT yüklenemez. GPT yüklenmezse MBR yüklersin daha iyi olur. GPT kurulabiliyor iken MBR kurmak biraz kötü olabilir.

O zaman Windows'un modu ile BIOS modunuz çelişiyor olabilir.
BIOS'tan UEFI'ye çevirecekseniz ilk önce Windows'un olduğu diski MBR'den GPT'ye çevirmeniz gerekebilir.
Hayır aga şöyle oldu elektrikler birden kesilince işletim sistemi seçtiğimiz ekrana geldi (bi tane birim var). İki tane win 10 gözüktü ikisini de tek tek denedim sürekli aynı ekrana attı. Ve eski bir PC.
Tam tersini yap. UEFI bilgisayarlara MBR yüklenilebilir ama legacy bilgisayarlara GPT yüklenemez. GPT yüklenmezse MBR yüklersin daha iyi olur. GPT kurulabiliyor iken MBR kurmak biraz kötü olabilir.
Sağol bi denerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…