BIOS Nasıl Sıfırlanır?

SpaceSoldier

Kilopat
Yer
Pluton
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar. Elektrik kesintisi olduğu zaman bilgisayarım tekrar açılmıyor. Ryzen sistemlerde ekran gelmeme sıkıntısını yaşıyorum. CMOS ile BIOS sıfırlayıp bellek ayarlarından XMP açmazsam bilgisayarım açılmıyor. BIOS pilimde sorun yok 2 kez değiştirdim. Aynı sorunu bazen bilgisayarı yeniden başlattığımda da yaşıyorum kapanıyor açılmıyor. Sorun ile ilgili fikirleriniz var mı? PSU sıkıntılı değil neredeyse 3 yıldır bu sorundan muzdaribim . Şimdiden teşekkür ederim.
Ryzen 5 1600.
Gigabyte GA ab 350 Gaming 3
G.Skill ripjavs 8 GB 3000 MHz.

BIOS'u varsayılan ayarlara döndürme işlemine sıfırlama diyoruz. BIOS sıfırlamak için farklı dizüstü ve masaüstü bilgisayarlarda farklı yöntemler mevcut.

• Yazılımsal yolla sıfırlama:
    • Bu işlem için PC açılırken Del/F2 tuşu ile BIOS'a girilir.
    • Exit sekmesinde Restore Defaults seçeneğinin üstüne gelinir ve Enter'a basılır....
Devamı...
BIOS Sıfırlama Rehberi

Ancak ben bunun sıfırlanmamasını istiyorum elektrik gitse de ani bir kapanma yaşansa da kurulu ayarlardan açılmasını istiyorum. Her seferinde BIOS girip XMP açmak istemiyorum ki neden bilgisayar XMP aktif etmeden çalışmıyor onda da emin değilim. (başlık değiştirilmiş)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…