BIOS, (Basic Input-Output System) (Temel Giriş-Çıkış Sistemi). EPROM adı verilen bir yonga üzerinde ROM Bellek (Read Only Memory, tr: Salt Okunur Bellek) biçiminde yer alan bir tür yazılımdır. Bilgisayar açıldığı anda işlemciye tüm diğerdonanımları sırasıyla tanıtır. Donanımların temel iletişim protokollerini belirler. İşletim sisteminin başlangıç öğelerinin Herhangi bir sürücüden (H.d.d, CD-ROM vb.) yüklenmesini sağlar. İşletim sistemi çalışırken donanım ve işletim sistemi arasındaki ilişkileri düzenler.
Kaynak: Vikipedi: Özgür Ansiklopedi
BIOS internetten indirilemez. Toplanmış (ya da hazır) sistemlerde BIOS, anakarttadır. Yeni nesil anakartlarda UEFI BIOS ve fare ile kontrol edilen BIOS'lar desteklenir.
BIOS internetten indirilemez. Toplanmış (ya da hazır) sistemlerde BIOS, anakarttadır. Yeni nesil anakartlarda UEFI BIOS ve fare ile kontrol edilen BIOS'lar desteklenir.
Anakart biosunu güncellemek sistem için faydalıdır. Ekran kartı biosunu güncellemenize çokda gerek yok. Eğer bir sıkıntı yaşamıyorsanız. Size bi artısı olmayacaktır.
Ekran Kartı için olan vBIOS eğer kartta yazılımdan dolayı oluşan stabilite bozukluklarını onarmak için yayınlanır. Ama stabilite sorunu sadece Gigabyte'ın yeni 780-780Ti serisinde bellek modüllerinde olduğu için seni ilgilendirmiyor. Daha çok o vBIOS eğer karta OC edilmiş BIOS'u yazdırdıktan sonra baktın kart uzun saatler sonrasında stabilite sorunu yaşamaya başlıyor ise fabrika ayarlarına çekmek içindir. Veya garantiye yollamadan önce garantiden çıkmaması içindir