BIOS Pili yerine oturmuyor

Alper1441

Kilopat
Yuvasına oturmasını sağlayan şeyi yanlışlıkla kırdım. Pratik çözümü var mı? Ne yapmam gerekiyor?

Yuvasına oturmasını sağlayan şeyi yanlışlıkla kırdım. Pratik çözümü var mı? Ne yapmam gerekiyor?
Hiç başıma gelmedi ama aklıma ilk gelen şu: Bir pil daha bul aralarına iletkenliği engelleyici bir şey yapıştır. 2 pili birlikte tak ve üzerini yapıştır pil yuvasına. Farklı bir yol bilen varsa yazacaktır.

Yuvayı nasıl kırdın, çekiçle mi taktın pili fotoğrafını çeksene.
Hayır yuvayı kırmadım ya. Çok küçük bi metal vardı yerine oturmasını sağlayan. O çıt dedi yerinden ayrıldı nasıl olduysa. Onun dışında hiçbir sorun yok. Bios pili yerine oturmuyor şu anda ve bilgisayar açılmıyor.

O yerine oturmasını sağlayan metal üzerinden aynı zamanda pilin artı kutubunun iletimi sağlanıyor, onu bir şekilde yerine takmalısın. Olmazsa pil yuvasını değiştirmek gerekir.

Son düzenleme:
Yuvayı nasıl kırdın, çekiçle mi taktın pili fotoğrafını çeksene.

O yerine oturmasını sağlayan metal üzerinden artı kutubun iletimi sağlanıyor, onu bir şekilde yerine takmalısın. Olmazsa lehimle pil yuvasını değiştirmek gerekir.
Bilgisayarcılar yapar mı bunu? Ve anakarta zarar verir mi? Çatlaması gibi durumlar söz konusu olur mu?
Bilgisayarcılar yapar mı bunu? Ve anakarta zarar verir mi? Çatlaması gibi durumlar söz konusu olur mu?
O yerine oturmasını sağlayan metal üzerinden artı kutubun iletimi sağlanıyor, onu bir şekilde yerine takmalısın. Olmazsa lehimle pil yuvasını değiştirmek gerekir.
Takılacağını sanmıyorum. Bi şekilde yapıştırabilir miyim ya da bir bilgisayarcı lehimleyebilir mi o parçayı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…