Arkadaşlar selam. Ben statik elektriği atmak için BIOS pilini çıkaracağım. Bunun nasıl bir etkisi olur? Yeniden bir kurulum ister mi? İstese zorlar mı? Yardımcı olursanız sevinirim.
Arkadaşlar selam. Ben statik elektriği atmak için BIOS pilini çıkaracağım. Bunun nasıl bir etkisi olur? Yeniden bir kurulum ister mi? İstese zorlar mı? Yardımcı olursanız sevinirim.
BIOS ayarlarını resetler, CMOS pilinin amacı o. Ama çıkarttığın pili geri takarsan ayarların geri döner diye düşünüyorum. (Yanlış bilgi vermeyim, bu benim düşüncem.)
Biosta yaptığın tüm ayarlar sıfırlanır fabrika ayarlarına döndürüyor olursun. Tek yapacağın RAM'lerini XMP profiline almak olacak muhtemelen.
Da statik elektrik ile bios pilinin pek alakası yok power tuşuna basılı tutarak atabilirsin statik elektrik varsa. PSU'nu kapat power tuşuna basılı tut 10-15 saniye.
En kötüsü sıfırlanır ama işlevine bir şey olmaz, ayarlar silinir en fazla.
Mesela doğru diskten boot etmez ama onu da BIOS ayarlarına girip düzeltir, F10 ile kayıt edip çıkarsın.
Yani yaparsan bir kere ayar yapacaksın, daha fazla değil.
BIOS ayarlarını resetler, CMOS pilinin amacı o. Ama çıkarttığın pili geri takarsan ayarların geri döner diye düşünüyorum. (Yanlış bilgi vermeyim, bu benim düşüncem.)
BIOS ayarları ve saati sıfırlanır. Eğer pil takmazsanız sistem elektrikten her mahrum kaldığında, yapılan BIOS ayarları ve saat her defasında sıfırlanır.