EbubekirKzk
Hectopat
Daha fazla
- RAM
- XPG D41 16x2
- SSD veya HDD modeli
- kioxia exceria g2 1tb
- Ekran kartı
- Rx6500xt
- Anakart
- msi pro h410m-b
- İşlemci
- i3 10105f
Sorunum başlıkta berittiğim gibi dün gece arkadaşımla biraz Rust oynadıktan sonra bilgisayarı kapattım ve yattım bugün ise geldiğimde kullanabilmek için bilgisayarı açtım ve mutfağa gittim, geri geldiğimde sadece ekranda bir alt tire vardı ve hiçbir şey yapmama izin vermiyordu ve anakartta VGA ışığı yanıyordu biraz araştırdım ve sök tak yapmam gerektiğini anladım. RAM'leri çıkardım ekran kartını, SATA kablolarını ve BIOS pilini çıkartıp 10dk bekledikten sonra hepsini geri taktım bir süre daha sorun devam ettikten sonra bir şekilde BIOS ekranında girmeyi başardım ama bu sefer de halihazırda aylardır aktif olarak kullandığım Kioxia exercia 1TB M.2 SSD bir anda BIOS üzerinden silindi, bu diskte Windows ve birçok uygulama kuruluydu ne yaparsam yapayım bir türlü M.2'yi BIOS'ta aktif edemedim CSM ayarını da aktif ettim ama nafile artı olarak M.2 SSD'ye dokunduğumda ısındığını fark ettim yani çalışıyor SATA olarak takılan 120GB SSD mi BIOS görüyor ama M.2 SSD'yi görmüyor M.2'yi birkaç defa test amaçlı çıkartıp taktım düzgün taktığına da gayet eminim anakartta da sorun olacağını sanmıyorum ikisi de daha birkaç aylık ve tertemiz. Şimdiden teşekkür ederim cevaplarını bekliyorum.
Son düzenleyen: Moderatör: