BIOS pilini çıkartmak bilgisayara zarar verir mi?

KIDsErBIA

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
8 GB RAM, 480 GB SSD,
Intel Core i3 5005 - 2.00 GHz,
Intel HD Graphics 5500 - VRAM: 128 MB,
32 bit 60 Hz ekran
Dün American megatarends hatası aldım, BIOS pilini tak çıkar düzelir dediler çıkarttim taktım altında da bir düğme vardı. 2 kere de ona bastım artık bilgisayar açılmıyor. Fişe takiyorum ekrana sinyal yok yazısı geliyor, anakartin da yanında LED var o yaniyor görüyorum ama kasanın tuşuna bastığımda hiçbir şey olmuyor.

Denedim sonuç aynı hocam.

Evet hocam.
Hocam anakartın üzerinde herhangi bi arıza ışığı yanıyor mu, siz bilgisayarı açma tuşuna bastıktan bi süre sonra. Ayrıca RAM'leri çıkarıp kuru bi bezle pin yelerini siler misiniz, Ram'lerin oturduğu yere de kuru bi şekilde üfleyip tozunu almayı deneyin. Sonra ramleri takıp tekrar deneyelim. Bir de pili çıkarıp taktıntan sonra bi süre ekranın siyah kalması normal. Bi süre sonra kendine gelmesi gerekiyor sistemin. Açma tuşuna basıp ekran siyahken hemen geri kapatmayın bekleyin biraz, ekrana yazılar gelirse de resmini atar mısınız.

Hocam anakartın üzerinde herhangi bir arıza ışığı yanıyor mu, siz bilgisayarı açma tuşuna bastıktan bir süre sonra. Ayrıca RAM'leri çıkarıp kuru bir bezle pin yelerini siler misiniz, RAM'lerin oturduğu yere de kuru bir şekilde üfleyip tozunu almayı deneyin. Sonra RAM'leri takıp tekrar deneyelim. Bir de pili çıkarıp taktıntan sonra bir süre ekranın siyah kalması normal. Bir süre sonra kendine gelmesi gerekiyor sistemin. Açma tuşuna basıp ekran siyahken hemen geri kapatmayın bekleyin biraz, ekrana yazılar gelirse de resmini atar mısınız?

Hocam anakartin yanında yeşil bir LED var o yaniyor sürekli ama arıza LED'imi bilemiyorum şimdi de RAM'leri silip deneyeceğim ve hocam kasanın tuşuna basıyorum normalde mavi yanıyor orası basınca hiçbir tepki yok şimdi yani dediğinizi yapamıyorum.

Hocam anakartin yanında yeşil bir LED var o yaniyor sürekli ama arıza LED'imi bilemiyorum şimdi de RAM'leri silip deneyeceğim ve hocam kasanın tuşuna basıyorum normalde mavi yanıyor orası basınca hiçbir tepki yok şimdi yani dediğinizi yapamıyorum.
Hocam ışığın altında ram cpu veya benzeri bi yazı yazıyor mu, yazıyorsa arıza ışığı olabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı