BIOS Post'ta Exper Yerine ECS veya Intel Logosunu Nasıl Göstertirim?

Arif Taban

Megapat
Makaleler
1
Yer
Istanbul, Turkey
Daha fazla  
Arkadaşlar benim Exper kasam var anakartı da ECS. Kasa Exper'in olduğu için açılışta ECS v.b logolar gözükmesi gerekirken Exper'in logosu gözüküyor. Acaba Exper'in logosunu kaldırıp Diyelim ki Ecs ve İntel'in Logolarını Koyabilirmiyim ?

Bilgisayarının işletim sistemi Windows 8 tahminimce ve UEFI olarak yüklenmiş. O yüzden başlangıçta Exper logosu görünüyor. Biostan secure boot özelliğini kaldırırsan Exper logosunu görmezsin bir daha.

Peki ya bunu istediğimiz bir fotoğraf veya logo yapma şansımız var mı? MSI 970A G46 modelinde çok saçma bir logo kullanmış.
Bildiğin kadarıyla öyle bir şansın yok. BIOS chipine gömülü olduğu için biosu baştan yazman gerekli o da çok profesyonellik gerektiren bir iş.

İkinci parti yazılımlarla biosa müdahele edip oynamalar yapmak garanti dışı kalmasına neden olabilir. O yüzden pek tavsiye etmiyorum ben.

Asus'ta MyLOGO ile kendi istediğin bir fotoğrafı ister UEFI, ister eski BIOS açılış ekranına ekleyebilirsin @Akif ama MSI'ın böyle bir programı var mı yok mu fikrim yok.
@Arif Taban ECS veya Intel logosunu görebilmek için anakartın gerçek BIOS update dosyasını bulman lazım ki oda pek kolay değil. Zira ECS kendi direk pazarlamıyor. Exper, Casper gibi dandidik markalara kakalıyor. Daha sonra BIOS'larını da o kakalanan markalar hazırlıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…