Çözüldü BIOS RAM MHz hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Cano3344

Femtopat
Daha fazla  
RAM
Gskill flarex cl16 3200 mhz
Anakart
Asus TUF b450m GAMİNG plus
İşlemci
Ryzen 5 3600
Merhaba, BIOS üzerinden RAM ve anakartımın desteklediği kadar RAM MHz yükseltiyorum fakat bilgisayar 1 kere reset atıp BIOS sıfırlıyor. Bunun çözümü nedir?

Anakart: ASUS TUF B450-M Gaming Plus
RAM: G.Skill flarex 32 GB 3200MHz CL16.
İşlemci: Ryzen 5 3600.

Çözüm
RAM'leri 2. ve 4. slota tak.

BIOS'tan XMP/DOCP ayarını açarak 3200'e çıkar manuel el ile 3200 seçme.
Merhaba, BIOS üzerinden RAM ve anakartımın desteklediği kadar RAM MHz yükseltiyorum fakat bilgisayar 1 kere reset atıp BIOS sıfırlıyor. Bunun çözümü nedir?

Anakart: ASUS TUF B450-M Gaming Plus.
RAM: G.Skill flarex 32 GB 3200MHz CL16.
İşlemci: Ryzen 5 3600.

Sorunun birkaç nedeni olabilir mesela RAM belleğiniz, anakartınızın desteklediği maksimum RAM MHz'sine ulaşmıştır ya da RAM'in anakart ile uyumlu değildir veyahut RAM inin zamanlamaları, anakartınızın desteklediği zamanlamalarla uyumlu değildir.

3000 MHz de sıkıntı olmuyor, 3200 yapınca BIOS sıfırlıyor

Bende RAM'leri ilk aldıgımda benzer sorun yaşamıştım RAM'leri tak çıkar yapınca düzelmişti deneme şansınız var mı? Eger öyle bir şansınız varsa beraberınde BIOS pilini de çıkartıp 5dk bekleyip tekrar takıp sisteminizi çalıştırın zaten otomatik BIOS'a atacaktır oradan ayarınızı tekrar yapın sonrasında dönüşünüzü bekliyorum.

RAM'leri 2. ve 4. slota tak.

BIOS'tan XMP/DOCP ayarını açarak 3200'e çıkar manuel el ile 3200 seçme.

Hocam öyle yaparsa işlemci dahil diğer parçaları da OC yapma ihtimali var.

Dediklerinizi yaptım,. ama yine aynı sorun devam ediyor.Bilgisayara görüntü gelmeden 2 3 defa açılıp kapanıyor hızlıca sonra bios sıfırlıyor.

Dediklerinizi yaptım. Ama yine aynı sorun devam ediyor. Bilgisayara görüntü gelmeden 2 3 defa açılıp kapanıyor hızlıca sonra BIOS sıfırlıyor.

3000MHz de sorun yok mu demiştiniz? 3200'e alınca oluyor dediniz değil mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı