BIOS, RAM'i tanımıyor

atknny

Femtopat
Daha fazla  
Anakart
B650m-r
İşlemci
7500f
Sene başında almıştım bilgisayarı, RAM'i BIOS görüyor fakat tanımlayamıyor. Çözümü nedir bu durumun? Yaşayan oldu mu? Farklı RAM'lerim vardı onu taktım dimm_a ve dimm_b de marka modeli gördüm. Fakat bu RAM'lerin birini tanımıyor. Ayrıca RGB renk değişimi yapamıyorum uygulamasından Armoury Crate'den.

20250703_205630.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
A2 ve B2'ye aynı MHz'de ram taktınız mı? Dual olan varsa aynı slotlara takmanız lazım A2 ve B2 gibi. Bende de görmüyordu. Anakartımda 4 slot var 2'si siyah 2'si gri. Gri olanlar A2 oluyor sanırım yanlış hatırlamıyorsam.

Bende toplamda zatem 2 slot var. Zaten dün çalışıyordu gayet bugün görmüyor. RAM'lerin 2 slot içinde bir takma sırası var mı?

BIOS pilini tak çıkar yap.

Nasıl yaparım onu bu aletler RAM'dir falan vs. Çok narin parçalar gibi hazır olarak almıştım sistemi

A2 ve B2'ye aynı MHz'de ram taktınız mı? Dual olan varsa aynı slotlara takmanız lazım A2 ve B2 gibi. Bende de görmüyordu. Anakartımda 4 slot var 2'si siyah 2'si gri. Gri olanlar A2 oluyor sanırım yanlış hatırlamıyorsam.
Bende toplamda zatem 2 slot var. Zaten dün çalışıyordu gayet bugün görmüyor. RAM'lerin 2 slot içinde bir takma sırası var mı?

Nasıl yaparım onu bu aletler RAM'dir falan vs. Çok narin parçalar gibi hazır olarak almıştım sistemi

2 slot için takma sırası yoktur. Ramleri çıkartıp düzgün taktığınızdan emin olun. Aşağıdaki video işinizi görecektir. Ayrıca alt takılmıyor gibi gözükse de biraz hafif bastırmanızla tık etmesi gerekiyor yukarısı gibi.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

2 slot için takma sırası yoktur. Ramleri çıkartıp düzgün taktığınızdan emin olun. Aşağıdaki video işinizi görecektir. Ayrıca alt takılmıyor gibi gözükse de biraz hafif bastırmanızla tık etmesi gerekiyor yukarısı gibi.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunu yaptım hatta eski ramlerimi taktım onları tanıdı bios fakat daha iyi ramler vardı onların ikisinide görüyor takıldığını 2x16 = 32gb olduğu gözüküyor fakat birini tanımıyor marka,model olarak dram status kısmında eskiden burda yazardı iki raminde adata olduğu
BIOS pilini tak çıkar yap.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı