BIOS sıfırlanması neden olur?

akan.memet47

Kilopat
Linki aşağı bırakıyorum.
Sizce bilgisayar neden normal kapanmak yerine böyle olup BIOS sıfırlıyor?
Not: Yeniden başlatma tuşuna bastığımda BIOS sıfırlanmıyor ve videodan gelen sesler hoparlörden geliyor.

Model belirtmemişsiniz ama sanırım Dual BIOS anakart. Ana BIOS'ta sorun olursa yapar bu tür şeyler. Yedek BIOS'tan aktarma gerekebilir.
PC'yi güç butonuna basılı tutarak kapatın. Tekrar basıp açın. Tekrar basılı tutarak kapatın. Bunu BIOS kurtarma ekranı gelene kadar tekrarlayın.

Model belirtmemişsiniz ama sanırım Dual BIOS anakart. Ana BIOS'ta sorun olursa yapar bu tür şeyler. Yedek BIOS'tan aktarma gerekebilir.
PC'yi güç butonuna basılı tutarak kapatın. Tekrar basıp açın. Tekrar basılı tutarak kapatın. Bunu BIOS kurtarma ekranı gelene kadar tekrarlayın.
Gigabyte H61M-DS2

Gigabyte H61M-DS2
Videoyu izlediyseniz fark etmişsindir , güç tuşuna bastığım an direkt kapanıyo pc ve elimi çeker çekmez açılıyor hemen. Yani bi kısa devre söz konusu gibi.

Anakartın arkasında bulunan BIOS pil yatağının ayaklarını temas ettirdim. Pc kapandı ve yeniden açtığımda düzeldiğini fark ettim. Şu anlık sorun yok gibi duruyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı