BIOS Sıfırlarsam Raid Bozulur mu?

sevgiicin

Kilopat
SSD Raid yapmıstım zamanında tüm donanımlar her şey aynı.
Kablolar dahi değişmedi, 2 saate kadar çalışan Raid'e bi' sebepten dolayı BIOS cıkarıp takmalıyım Raid bozulur mu?
Çunku hatırlıyorum bir şeyler yapmıstım BIOS'tan yeni eski yerlerini bulurum tabi ama Raid gider mi bilemiyorum?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de Super Raid 4 var ve BIOS'u onlarca kez sifirlamisligim ve güncellemisligim vardir ama hic bozulmadi.
Tabii biraz daha arastirin derim ben bu iletim sizi cesaretlendirmesin. Zira RAID bozulmasinin cözümü cok ama cok zor diye biliyorum.

Sevgiler :)
Yedek alıp sıfırlayın her ihtimale karşı. Anakartınızı belirtin belki deneyen biri vardır.
BIOS pilini çıkar. Pcı express slotunu temizle.Bir süre bekle ve tekrar tak ekran kartını.

Hocam resetledim ve su an Onboarddayım, sistemi kurtarma derdindeyim ve Raid acılmıyor :(

Raid için offline diyor bana açılışta.

Fikriniz var mı acaba? Anlamadığım şey bir Raid daha var, mekanik olarak ona offline demiyor ama SSD sistem Raidime offline diyor.

Video olarak WETransfer'e yukledim bakarsanız cok mutlu olurum kaldım boyle vallaha :(

raid.mp4

Sonrası malum "reboot and select proper boot device".

CTRL F ile Raid'e girdim her şeyim duruyor ama offlinei online yapacak bir araç bulamadım :)
Yanıp sonen alan Raid Kingston SSD oluyor Raid duruyor en azından belli orada da sanırım değil mi? Ama benden ne istiyor çözemedim, BIOS pili cıkarıp taktıktan sonra oldu.
Bir de yaptıgım suydu; anakartta 3 farklı yerde sıyah yana cekilebilen mini swich var. Onlarla hep oynamıştım BIOS pilinden önce ne olduklarını bilmiyorum ama genelde sanırım turbo unlocecker gibi şeyler olmalı.

Tekrar RAID yapmayı denediniz mi? "This configuration already exists." gibi bir pencere ile eski RAID'iniz geri gelir gibime geliyor.

Raid menüsü video : WhatsApp Video 2018-06-18 at 22.23.53.mp4

Sırasıyla 1.2.3.4 içine girdim videoda çektim. 1.menu dikkatimi cekti, SSD'nin birinde single disk yazıyor normal bi durum mu bilmiyorum.

Ben 5 sene once yapmıstım Raidi ve her seyi unuttum ama "AHCI" ile ilgili bir şeyler hatırlıyordum onla uğrasmıstım, kapatıyor muydum, acıyor muydum bir yerden :(

Tüm bilgiler bunlar sizleri de urastırıyorum ya :(
Bu arada 2 farklı Raid o var SSD ve 2 tane bir TB mekanik.
Tekrar RAID yapmayı denediniz mi? "This configuration already exists." gibi bir pencere ile eski RAID'iniz geri gelir gibime geliyor.
SSD Raidi bozsam tekrar yapsam acaba veriler gitmez mi? Win 10 gitmez mi ?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı