BIOS şifremi unuttum

MintMango

Decapat
Geçen günlerde bilgisayarıma bir BIOS şifresi koydum... Sonra bir güzel unuttum. Sizlerden yardım istiyorum Technopat'a girmeden önce birkaç yerden araştırdım sanırım BIOS pilini çıkarıp takmam lazımmış, denedim (denemeye çalıştım) bilgisayar dağıldı ekran klavye gibi şeyler (laptop bu arada kendileri). O yüzden BIOS pili çıkarma haricinde bir yöntem var mı? 2. denemem ise yeniden BIOS yüklemekti ama indirdiğim dosya .bin formatında ve nasıl USB'ye yazacağım hakkında hiçbir fikrim yok. Şuan diğer bilgisayarımdan yazıyorum bu soruyu çünkü SSD'yi de şifreledim ne yazık ki.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu videoda nasıl yazdıracağını gösteriyor.

BIOS güncelleme ile şifre kalkar diye biliyorum ben.

BIOS güncelleme ile şifre kalkar diye biliyorum ben.

Bilgisayarı SSD'yi de şifrelediğim için açamıyorum bir BIOS buldum ama uzantısı bin olduğundan nasıl yükleyeceğim hakkında hiçbir fikrim yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarı SSD'yi de şifrelediğim için açamıyorum bir BIOS buldum ama uzantısı bin olduğundan nasıl yükleyeceğim hakkında hiçbir fikrim yok.

Windows SSD'ye mi kurulu hocam niye bu tarz şeylere giriyorsunuz ki tek çare BIOS pilini çıkartıp BIOS sıfırlamak sonra da USB'ye program yazıp Windows şifresini kırmak.

Şimdi söyleyeceğim ssd şifresi için geçerli değil ama bios şifrenizi unuttuysanız 3 kere yanlış girin ve çıkan hata kodunu "bios-pw.org"a yapıştırın size şifreyi verecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…