BIOS şifresi nasıl kaldırılır?

JCaesar

Hectopat
Oyun için Secure Boot özelliğini açmam gerekiyormuş. Şimdi BIOS menüsüne girdim Security kısmından Secure Boot seçeneğine hareket ettiremiyordum, şifre belirlemem gerekiyormuş belirledim. Secure Boot'u açtım laptopu açınca direk BIOS şifresi geliyor ben bunu kaldırmak istiyorum. Şifremi kaldırmak istiyorum, şifremi giriyorum F2'ye basarak BIOS'a geliyorum, Security'e giriyorum chance supervisor password kısmına tıklıyor mevcut şifreyi giriyorum. Yeni şifre boş bırakıyorum onaylama kısmınıda boş bırakıyorum ama password do not match diyor. Laptopu açtığım BIOS şifresini aynı şekilde giriyorum ama uyuşmuyor ne demek bu? Şifreyi kaldırmak istiyorum.

Bu işinizi görür olmazsa söyleyebilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam ama ben BIOS şifresini kaldırmak istiyorum Secure Boot açık kalması lazım Valorant öyle hata vermiyor o açık kalması lazımmış.

Yanlış bilgi
Hocam ama ben BIOS şifresini kaldırmak istiyorum Secure Boot açık kalması lazım Valorant öyle hata vermiyor o açık kalması lazımmış.

Üzgünüm ama Secure Boot'ta şifre zorunludur. Kapatsak Secure Boot'ta kapanır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Üzgünüm ama Secure Boot'ta şifre zorunludur. Kapatsak Secure Boot'ta kapanır.
Ne alaka? BIOS şifresi ile Secure Boot'un alakası yok, şifre zorunlu değil.

Ne alaka? BIOS şifresi ile Secure Boot'un alakası yok, şifre zorunlu değil.

Şifreyi kaldırmak için şifreyi değiştirme ekranına gelin.
Mevcut şifreyi isterse girin.
Yeni şifre girme kısmında ise hiçbir şey girmeden enter > enter yapın save & exit. Artık şifre yok.

Yeni şifre girme kısmında ise hiçbir şey girmeden enter > enter yapın save & exit. Artık şifre yok.

O zaman tek çaresi budur.

O zaman tek çaresi budur.

İşte bende save deyince password do not match diyor ama ben laptopu aynı şifreyle açıyorum herhangi bir yazım hatasıda yapmam basit sayı kombinasyonu o zaman Secure Boot'u devre dışı mı bırakayım yani.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı