Çözüldü BIOS şifresi unutulunca nasıl kaldırılabilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Daniellvl

Decapat
Yer
Türkiye
BIOS şifresi kurmuştum fakat unuttum. Bilgisayarı normal şekilde açıyorum ve benden BIOS şifresi istiyor. Windows'a erişimim de yok. BIOS pilini sökmeyi denedim. Olur gibi oldu başka ekran geldi sonra geri şifre istedi. Şifreyi nasıl kaldırabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Olayı anladım: BIOS ayarlarında BIOS sıfırladıktan sonra şifre sıfırlanmasın ayarı varmış.O yüzden şifre sıfırlanmıyor.
BIOS şifresi kurmuştum fakat unuttum. Bilgisayarı normal şekilde açıyorum ve benden BIOS şifresi istiyor. Windows'a erişimim de yok. BIOS pilini sökmeyi denedim. Olur gibi oldu başka ekran geldi sonra geri şifre istedi. Şifreyi nasıl kaldırabilirim?

Eğer BIOS şifreniz ayrı bir çipte tutulan bir biçimdeyse kaldıramazsınız fiziki müdahale dışında. Windows'a erişiminiz olsaydı BIOS'unuzun dump halini alıp amıtse decrypter ile şifreyi kırardık fakat Windows'a erişiminiz yok. Tek çözüm servise götürmek gibi görünüyor. Ayrıca denemediyseniz CMOS reset deneyin derim.

BIOS pilini söktükten sonra PC fişi çekili olacak ve güç düğmesine bir kaçndefa en az 30 snye basman gerek diye. Biliyorum.

Fişi çekilmiş haldeyken mi güç düğmesine basacağım ?

BIOS pilini söktükten sonra PC fişi çekili olacak ve güç düğmesine bir kaçndefa en az 30 snye basman gerek diye. Biliyorum.

Dediğiniz işlemi yaptıktan sonra açtım PC kapandı ve bir daha kendi kendine açıldı CMD ekranı gibi bir şeyler yazdı ve şifre istedi.

3 saniye bunu gösterdi ve şifre istedi.

Dosya Ekleri

• A4B5D479-12D5-482E-895A-5C0173BC821C.png
    A4B5D479-12D5-482E-895A-5C0173BC821C.png
    1,4 MB · Görüntüleme: 37
Son düzenleme:
Fişi çekilmiş haldeyken mi güç düğmesine basacağım ?

Dediğiniz işlemi yaptıktan sonra açtım PC kapandı ve bir daha kendi kendine açıldı CMD ekranı gibi bir şeyler yazdı ve şifre istedi.

3 saniye bunu gösterdi ve şifre istedi.
Birşeyleri yanlış yapıyosun. Pc nin gişini çek bios pilini çıkar, 3-4 defa 30ar saniye açma kapama düğmesine BASILI TUT. Daha da düzelmiyorsa bildiğim bişey yok

Technopat Haberler

Geri
Yukarı