BIOS SSD'yi görüyor fakat Windows'ta SSD gozukmuyor

wizzyrekt

Femtopat
Katılım
18 Ekim 2022
Mesajlar
23
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
BIOS'ta SSD gözüküyor ama Windows yüklemeye calistigimda SSD'yi secemiyorum, gözükmüyor.

20230317_133028.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemim ilk elime ulaştığımda aynı sorunu yaşadım. SSD'yi çıkarıp toz varsa diye porta birazcık üfleyip geri taktım sorun çözüldü.

Siz de deneyin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Harf atama belki sorunu çözer


1-) Format ekranında shift+F10 a birlikte basın

2-) Açılan pencereye diskpart yazarak Diskpart programına geçiş yapın.

3-) Diskpart komut satırına list volume yazarak bilgisayarda takılı disklerin bölümlerini görüntüleyin.

4-) select volume yazıp bir boşluk bırakarak harfinde değişiklik yapmak istediğiniz bölümün numarasını yazın. Bölüm numaraları list volume yazdığınızda gözükecek.

5-) Bölüm seçtikten sonra harf atamak için assign letter C, harf silmek için remove letter C komutlarını verebilirsiniz. Buradaki C atamak istediğiniz harf oluyor.

6-) Harf atarken hata ile karşılaşırsanız, atamak istediğiniz harf başka bir sürücü bölümü tarafından kullanılıyordur. Önce o bölümün harfini silmeli ya da değiştirmeli daha sonra tekrar harf atamayı denemelisiniz.
 
Eğer SSD yeni ise ve içinde herhangi bilgilerin yoksa format aşamasında disk seçme kısmındayken Shift+F10 ile CMD ekranına gir ve sırasıyla:
1) diskpart
2) list disk
3) select disk (hangi disk ise 0-1-2)
4) clean yazıp enterle.
Yeniden kuruluma gel ve diski sil, tek parti haline gelecek. Yeni deyip otomatik bölümleri kendi oluşturacak.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı