BIOS SSD'yi görüyor fakat Windows'ta SSD gozukmuyor

wizzyrekt

Femtopat
Daha fazla  
BIOS'ta SSD gözüküyor ama Windows yüklemeye calistigimda SSD'yi secemiyorum, gözükmüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemim ilk elime ulaştığımda aynı sorunu yaşadım. SSD'yi çıkarıp toz varsa diye porta birazcık üfleyip geri taktım sorun çözüldü.

Siz de deneyin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Harf atama belki sorunu çözer

1-) Format ekranında shift+F10 a birlikte basın

2-) Açılan pencereye diskpart yazarak Diskpart programına geçiş yapın.

3-) Diskpart komut satırına list volume yazarak bilgisayarda takılı disklerin bölümlerini görüntüleyin.

4-) select volume yazıp bir boşluk bırakarak harfinde değişiklik yapmak istediğiniz bölümün numarasını yazın. Bölüm numaraları list volume yazdığınızda gözükecek.

5-) Bölüm seçtikten sonra harf atamak için assign letter C, harf silmek için remove letter C komutlarını verebilirsiniz. Buradaki C atamak istediğiniz harf oluyor.

6-) Harf atarken hata ile karşılaşırsanız, atamak istediğiniz harf başka bir sürücü bölümü tarafından kullanılıyordur. Önce o bölümün harfini silmeli ya da değiştirmeli daha sonra tekrar harf atamayı denemelisiniz.

Eğer SSD yeni ise ve içinde herhangi bilgilerin yoksa format aşamasında disk seçme kısmındayken Shift+F10 ile CMD ekranına gir ve sırasıyla:
1) diskpart
2) list disk
3) select disk (hangi disk ise 0-1-2)
4) clean yazıp enterle.
Yeniden kuruluma gel ve diski sil, tek parti haline gelecek. Yeni deyip otomatik bölümleri kendi oluşturacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…