BIOS tehlikeli mi?

arthurmorgan0

Hectopat
Babam BIOS çok tehlikeli yanlış bir şey yaparsan bilgisayarı çökertebilirsin diyor çcidden BIOS tehlikeli mi? Babam eski internet kafeci olduğu için şüphe etmedim ama sormak istedim size.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartın BIOS ayarlarına(F2, F10 artık anakartınızda nasıl giriliyorsa) girebilirsiniz bakabilirsiniz fakat BIOS yükseltme ya da azaltma işlemlerini çok dikkatli olmalısınız. Genellikle sürüm yükseltme işlemlerinde sorun çıkmaz iken, sürüm düşürme işlemlerinde genellikle sorun çıkabiliyor.

Yanlış ayarlar yaparsan sorun olur tabii ki. BIOS'ta voltaj gibi sıkıntılı birçok ayar varken zarar veremezsin demiş birçok kişi de o işler öyle olmuyor. Standart kullanıcı için default BIOS ayarları zaten verimlidir, bilmiyorsan kurcalamayacaksın bu işin altın kuralı budur.

Yanlış ayarlar yaparsan sorun olur tabii ki. BIOS'ta voltaj gibi sıkıntılı birçok ayar varken zarar veremezsin demiş birçok kişi de o işler öyle olmuyor. Standart kullanıcı için default BIOS ayarları zaten verimlidir, bilmiyorsan kurcalamayacaksın bu işin altın kuralı budur.

Hocam ben sanallaştırmayı açmak istiyorum ama bulamadım Advanced'e baktım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı