BIOS tekrar yükleme

Yilmaz04

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Maltepe, İstanbul
Daha fazla  
Merhabalar, geçenlerde BIOS'um bozuldu, BIOS'ta Boot Device Priority bölümünde hiçbir cihaz kalmadı (hepsi silindi) bir tek Windows Boot Manager kaldı. Bu sebeple USB'den Boot yapamıyorum ve önyükleme önceliğini değiştiremiyorum. Sanırım BIOS'u sıfırdan yüklemek (clean install) sorunu çözer. BIOS'u silip nasıl tekrar yükleyebilirim?

Not: BIOS'um son sürüm, son sürümü indirip kurmaya çalıştığım zaman BIOS'unuz güncel diyor.

Bilgisayarım: Samsung NP300E5C-S06TR
BIOS sürümü: P09RAP
İşletim Sistemi: Windows 10 X64 (20H2)

Cihazdaki tüm diskleri çıkarın, sadece Windows USB'si takılı olsun. Bir de böyle açmayı deneyin.

Hocam BIOS pilini çıkarıp takar mısınız?

BIOS pilini çıkarın 15 dakika bekleyin ve tekrar takıp deneyin.

Hocam BIOS pilini çıkarıp takar mısınız?
Denedim BIOS pilini çıkarıp takmayı sonuç aynı.
Cihazdaki tüm diskleri çıkarın, sadece Windows USB'si takılı olsun. Bir de böyle açmayı deneyin.
Şimdi bunu deneyeceğim ama bu yalnızca boot etmek için, nasıl bios'u tekrar yükleyebileceğimi bilen yok mu?

Edit: --5dk sonra--

BIOS pilini çıkarın 15 dakika bekleyin ve tekrar takıp deneyin.
Bunu önceden denemiş olsam da yine de olmayacağını biliyorum çünkü sanırım bios'un kurulu olduğu yerdeki dosyalar değişmiş ya da silinmiş. İşte bu nedenle sıfırdan kurmak istiyorum.
Bunu da az önce yaptım ancak belli ki ya dosyalar silindiği için usb'den boot etmiyor ya da görmüyor çünkü "All boot options are tried. Press <F4> ..." diyor şimdi de. Bütün USB portlarını denedim, flash bellek zaten düzgün çalışıyor daha yeni rufus ile Windows 7 ISO'sunu üzerine yazdım.
Konu hala güncel, hala çözüm bulamadım. Windows 10 clean install yapacağım yapamıyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…