BIOS trojanı gerçek mi?

Dodo1903

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Star Destroyer
Merhabalar öncelikle, yakın bir arkadaşım geçen aylarda GTA 5’de hile yapacağım diye bir program indiriyor ve haliyle bilgisayara trojan bulaşıyor. Trojanın ismini sorduğumda ‘’trojan/win32’’ gibi bir şey dedi sanırsam her neyse bu olaydan sonra çocuk paranoyak oluyor :) .Bilgisayara 5-10 kez format atmış, inatla diyor ki trojan gitmedi BIOS'a bulaştı, nereden biliyorsun dediğimde ise saçma nedenler söylüyor işte ne bileyim ‘’güncellemelerden sonra Defender kapanıyor sonra kendim açıyorum’’ gibi. Yani dediği doğru mu? Bana biraz garip geldi aslında :)
Not:Konuyu açmamdaki neden biraz da muhabbet etmek 🙂

Gerçek.
Öyleyse çocuğun boşuma günahını almışım :) .Peki bulaşması çok düşük bir ihtimal değil mi?

Gerçek.
BIOS zararlısı var da attığınızla alakalı bir şey değil o. Onun olayı başka.

Aşağıdakini okuyabilirsiniz. O tür bir zararlı size veya arkadaşa denk gelmez zaten. Arkadaş temizlemeyi bilmiyordur.

5-10 kez atınca daha bi' siliyor galiba. Arkadaşınıza söyleyin doğru düzgün bir antivirüs kullansın.
Paranoyaklık dediğim kısım da tam burada başlıyor aslında.Çeşitli virüs programlarıyla taradığını ve hiçbir şey çıkmamasına rağmen trojanın hala gitmediğine inanıyo.İçini rahatlatmak için ne dediysem işe yaramadı maalesef.
Peki merakımdan soruyorum bu virüsler bu tip şeylerle bulaşmaz dediniz ne ile bulaşır.(Sıkıntıdan buraya sardım şu sıralar :) )

Paranoyaklık dediğim kısım da tam burada başlıyor aslında. Çeşitli virüs programlarıyla taradığını ve hiçbir şey çıkmamasına rağmen trojanın hala gitmediğine inanıyor. İçini rahatlatmak için ne dediysem işe yaramadı maalesef.

Virüsler çok kafaya takılacak şeyler değil. Diyebileceğim tek şey bu. Kaliteli birkaç vendörle tarama yaptıysa, hatta format attıysa endişelenmesi için hiçbir sebep yok. Maalesef ben de yardım edemeyeceğim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı