BIOS üzerinde M.2 SSD gözükmüyor

mertsinmaz

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU : Ryzen 5 5600
GPU : RTX 2060S
MEM: 32 GB 3600MHZ
STO: 2 TB M2 SSD + 500 GB SSD
PSU : 650W80+
DSP: 144HZ
SSD veya HDD modeli
Kingston M2 Ssd
Anakart
B450M
Merhaba,

Linux sistemimde Windows. ISO dosyasını USB belleğe yazdırıyorum fakat boot ettikten sonra Windows yükleme adımlarında sürücü bulunamadı hatası alıyorum, Linux disk bölümünde M.2 gözüküyor ama BIOS'da ve Windows yükleme kısmında gözükmüyor.

Disk ve Windows USB'si UEFI mi?

Disk ve Windows USB'si UEFI mi?

Evet, biçimlendirme yaparken USB belleği GPT olarak seçiyorum.
Windows kuracağım M.2'yi de NTFS olarak biçimlendirmiştim, fakat sistem Linux olduğu için flashlama işlemini WoeUSB. Ng programı ile yapıyorum, diğer belenahetcher uygulamasını da deniyorum yine olmuyor.

SSD'de işletim sistemi kurulu değilse boot kısmında gözükmemesi normal. SSD BIOS'ta Storage kısmında gözüküyor mu? Flash belleği hangi program ile hazırladığını da belirt.
BIOS kısmında selftest diye bir bölüm var orada depolama alanlarını test ettiğin bir bölüm herhalde orada gözüküyor M.2 ama diğer kısımlarda gözükmüyor, zaten Windows yükleme ekranı açılsa bile hiçbir sürücü bulunamadı diyor.

Uygulama aşağıdaki;

Ventoy ile deneyin.

Onu da denedim ama yine sonuç alamıyorum, artık USB bellekten şüphelenmeye başladım kendisinde de bir sıkıntı olabileceğini düşünüyorum.

Onu da denedim ama yine sonuç alamıyorum, artık USB bellekten şüphelenmeye başladım kendisinde de bir sıkıntı olabileceğini düşünüyorum.

Eki Görüntüle 2601265

Windows yüklü bir bilgisayar üzerinden Rufus aracılığıyla hazırlamayı deneyin. Eğer olmazsa flash bellekte sorun olabileceğini düşünmemeye başlayabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…