Öncelikle merhaba. Çok fazla teknik özellik bilmediğim için direk kullandığım laptop modeli MSI Thin 12ve. Windows artık çok kullanıcıyı sıkan bir işletim sistemi olduğu için Linux'a geçmek istedim zaten amacım genel olarak oyun oynamak ve bir iki ödev yapmak. Ventoy aracı ile USB'yi hazılayıp içine pop'OS ve Windows 11 ISO'larını attım Linux'u 3 gün kullandıktan sonra bazı sürücü sorunları, fan hızının otomatik ayarlanmaması ve hibrit GPU geçişlerinde sorun olması nedeni ile Windows'a geri geçme kararı aldım lakin Vento'yu BIOS üzerinden başlatıp Windows 11 kurulum ekranında hiçbir disk göremedim. Çok bilgili olmasam da iki sebebin olabileceğini düşündüm ya diskin şifreli olması ya da Linux'un ext4 dosyalamama sistemini kullandığından görmemesi.
Biraz kurcaladım ve bir bölümü NTFS'ye çevirdim ama Pop!_OS'u bozdum. Ventoy üzerinden tekrar kurdum (bu arada Windows'tan Linux'a geçerken Secure Boot kapatmıştım) temiz kurulundan sonra diski şifrelemedim (yani artık diske girerken artık şifre istemiyordu sadece kullanıcı ekranında ve disk bölümleri eskisi gibiydi yani üzerine kurmadım) Vento'yu tekrar BIOS üzerinden başlatırken Secure Boot'u açmak aklıma geldi ve çalıştırdım. Hata verdi geri BIOS ekranına geldiğimde ise Secure Boot kısmı açık kalacak şekilde kilitlendi. Aldığım hatalar ve BIOS görüntüsü fotoğraflarda mevcut. Şu an ise ne Linux'a ne de Ventoy üzerinden kurulum yapabiliyorum tamamen sıkıştım. Herhangi bir yazım hatası için kusura bakmayın.
Dosya boyutu nedeniyle gönderemediğim hata mesajı şu şekilde 'ınvaild signature dedected. Check Secure Boot policy in setup'.
İlgili bir arkadaş var mı?