BIOS Üzerinden İşlemci Fan Hızını Değiştirmek

• Konuyu başlatan izoo
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 1.512
Bilgisayar biraz fazla ısınıyor, işlemcisi termal macun sürmüş olmama ragmen fan hızını BIOS üzerinden değiştirsem sıkıntı olur mu? Isınma sorunu düzelir mi yani?

Eğer 2 pinli ise fanı kontrol edemezsiniz eğer 3-4 pinli ise fanları kontrol edip, fan hızını yükseltip sıcaklık değerlerinizi minimum yapabilirsiniz.

İşlemci modeli ve yaptığın işlemler de bu durumda önemli. Fazla ısınıyor ama ne yaparken ısınıyor. Boşta mı yükte mi belki de sıcaklık değerleriniz normaldir.

İşlemci modeli ve yaptığın işlemler de bu durumda önemli. Fazla ısınıyor ama ne yaparken ısınıyor. Boşta mı yükte mi belki de sıcaklık değerleriniz normaldir.
boşta çalışırkende yükseliyor oyun oynarkende yükseliyor bi ara biosa girdigimde sıcaklık degerleri ayarlarını görmüştüm
Eğer 2 pinli ise fanı kontrol edemezsiniz eğer 3-4 pinli ise fanları kontrol edip, fan hızını yükseltip sıcaklık değerlerinizi minimum yapabilirsiniz.
kontrol edemezsiniz demişsinizde bi ara biosa giridgimde orda fan hızlarını görmüştüm yani ayarlanıblıyor galiba

BIOS kurcala beceriniz yoksa bile biraz ingilizce ile fan hızını ayarlayabilirsiniz herhangi bir sorun yaratmayacaktır ancak fan hızını yükseğe veya performans moduna alırsanız kasanın içinden gelen fan sesi sisi rahatsız edebilir. Tabi doğru orantıda işlemci sıcaklığınız da bir nebze düşer.

bios ekranına girdim 4 adet seçenek var Silent seçneği,manual seçeneği,şu anda kullanmış oldugum normal seneçek,ve full speed hangisini seçmeliyim ısının düşmesi için full speed yapmalımıyım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…