BIOS Üzerinden RAM Frekansı Yükseltme

dopeboy

Megapat
Daha fazla  
Merhaba. İnternette araştırdığım kadarıyla milyon tane kaynak var fakat biri XMP'den yapmış biri Advanced modunda yapmış, bazıları diyor ki anakartın üzerindeki frekans değerine çıkması için XMP yetersiz overclock yapmalısın. Kafam aşırı karıştı. Bana yardımcı olabilir misiniz?

Anakartım ASUS ROG STRIX B360-H GAMING modeli. 1x8GB 2666MHz CL16 RAM kullanıyorum. Markası Corsair LPX Vengeance.

En doğru olarak nereden yapmalıyım ve RAM frekansını en fazla kaça yükseltmeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi frekansta çalışıyor ramlar iniz şuan.

Biosa ilk girdiğinizde advanced mode girmeden direk xmp seçeneği var sol orta tarafta. Advanced mode ye girerseniz Ai tweaker a girip docp profili seçip Ram Frequency dan ram frekansınızı seçebilirsiniz.

Biosa ilk girdiğinizde advanced mode girmeden direk xmp seçeneği var sol orta tarafta. Advanced mode ye girerseniz Ai tweaker a girip docp profili seçip Ram Frequency dan ram frekansınızı seçebilirsiniz.

Intel benim X.M.P var. XMP değerini direk profil 1 yapmam yeterli mi?

Profile 1 yapınca 2667 gösteriyordu muhtemel. Ve evet profil 1 yapıp kaydederseniz ramlar o frekansta çalışır.

Profile 1 yapınca 2667 gösteriyordu muhtemel. Ve evet profil 1 yapıp kaydederseniz ramlar o frekansta çalışır.
Kaydet kısmında bin türlü şey çıkıyor ordan hiçbir şeyi ellemeyip direk save ediyorum dimi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…