BIOS Update elektrik riski için nasıl önlem alınmalı?

Bütçe
anakart giderse başka anakart alamam );

Caqek

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 7500F
RTX4070 SUPER Dual
MSI B650 GAMING PLUS WIFI
Crucial Pro 48GB
Kingston NV3 1TB
Meslek
Öğrenci
RAM
Crucial Pro 48 GB (2x24) 6000 MHz CL48 CP2K24G60C48U5 DDR5 Ram (Expo 2 açık)
İşlemci
AMD Ryzen 7500F
Merhaba arkadaşlar. Ben aşırı elektrik giden bir yerde oturuyorum ve yepyeni bir bilgisayar aldım BIOS güncellemesi yapmak istiyorum. Çok korktuğum bir güncelleme olduğu için 5dk sürmesine rağmen insana korku veriyor ve riske atmak istemiyorum. Daha önce hiç PC de BIOS Update yapmamıştım ve internet kesintisine karşı UPS dışında yapabileceğim bir şey var mı? Bir de beta versiyonları yükleyim mi yoksa sadece ana sürümleri mi? Betalar sanki daha yeni ve daha iyi gibi.

Anakart: MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi

Son düzenleyen: Moderatör:
UPS ile güncelle ve ana sürümü indir.

Merhaba arkadaşlar. Ben aşırı elektrik giden bir yerde oturuyorum ve yepyeni bir bilgisayar aldım BIOS güncellemesi yapmak istiyorum. Çok korktuğum bir güncelleme olduğu için 5dk sürmesine rağmen insana korku veriyor ve riske atmak istemiyorum. Daha önce hiç PC de BIOS Update yapmamıştım ve internet kesintisine karşı UPS dışında yapabileceğim bir şey var mı? Bir de beta versiyonları yükleyim mi yoksa sadece ana sürümleri mi? Betalar sanki daha yeni ve daha iyi gibi.

Anakart: MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi

Oturduğun yerin elektrik firmasını ara bir kesinti olacak mı diye sor.

Önce eski biosun yedeğini alın. Sorun çıkarsa onu yüklersiniz eski haline gelir.
BIOS güncellemesi sırasında elektrik giderse anakart direkt çöp olur ve tek yolu anakart değiştirmek.

BIOS güncellemesi yaparken UPS kullanın, bilgisayarı 5-10 dakika açık tutsa yeter.
Beta sürümleri yüklemeyin.

BIOS güncellemesi sırasında elektrik giderse anakart direkt çöp olur ve tek yolu anakart değiştirmek.

BIOS güncellemesi yaparken UPS kullanın, bilgisayarı 5-10 dakika açık tutsa yeter.
Beta sürümleri yüklemeyin.

Hocam UPS evde yok verecek paramda maalesef yok yani para 0 beta sürümleri yükle miyim bir de sizce en güvenilir yol nasıl M-Flash ile mi yoksa BIOS için USB portu var işlemcisiz RAM'siz yapımlar içinmiş sizce hangisini kullanayım?

Oturduğun yerin elektrik firmasını ara bir kesinti olacak mı diye sor.

Oturduğum yerde baktım herhangi planlı kesinti yok ama burada kesintiler firma yapmıyor bazen bazı apartmanda oturan şahıslar yüzündende kesilebiliyor şalter o yüzden ne yapabilirm diye sordum.

UPS ile güncelle ve ana sürümü indir.

UPS yok maalesef.

Hocam UPS evde yok verecek paramda maalesef yok yani para 0 beta sürümleri yükle miyim bir de sizce en güvenilir yol nasıl M-Flash ile mi yoksa BIOS için USB portu var işlemcisiz RAM'siz yapımlar içinmiş sizce hangisini kullanayım?

Oturduğum yerde baktım herhangi planlı kesinti yok ama burada kesintiler firma yapmıyor bazen bazı apartmanda oturan şahıslar yüzündende kesilebiliyor şalter o yüzden ne yapabilirm diye sordum.

UPS yok maalesef.
Tek çare UPS diye biliyorum hocam bu gibi durumlarda.
Ben hep M-Flash ile güncelleme yaptım, diğer yöntemi bilmiyorum BIOS Flashback deniyordu galiba.

Bu arada BIOS Flashback olayını biraz araştırdım, eğer anakartınız BIOS Flashback özelliğini destekliyorsa bu özellik sayesinde elektrik kesintisinde çip yanmadığı sürece (BIOS brick olursa) kurtarabiliyor. Kaynak.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı