BIOS Update Sırasında "MB thermal design doesn't support CPU over 200W" Hatası

Runneas

Kilopat
Daha fazla  
BIOS update yaparken bir anda bilgisayar kapanip "MB thermal design doesn't support CPU over 200W" bu hatayı verdi ve bilgisayar acildiktan 5 saniye sonra kendini kapatıyor yani bilgisayarı kullanamıyorum.

Anakart: MSI 970A G43
İşlemci: AMD FX9370

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart en fazla 200W CPU gücü desteği veriyormuş. Sizin işlemcinin TDP değeri ise 220W. Anlaşılan bu anakart için 200W üzeri güç tüketen CPU'yu uygun görmemişler. 200W altı güç tüketen bir işlemci bulup BIOS sürümünü düşürmeyi deneyin.

Aynı şey yakın bir arkadaşımın başına geldi. Aldığınız işlemci çok fazla güç tüketiyor ve mevcut anakartınız da bu gücü karşılayamıyor. Fakat o arkadaş BIOS ayarlarından CPU'nun voltajını ve frekansını düşürerek açmayı başarmıştı. Bu konuda detaylı bilgisi olan varsa belki yardım eder fakat riskli bir iş de olabilir. Nitekim gücü düşürdüğünüzde de fx 9x serisi olmasının bir anlamı kalmaz. Aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık misali.

Hocam bios update i bugün yaptım ve yaptıktan sonra oldu. Benim anlamadığım sabah oyun oynuyordum şimdi bilgisayar açılmıyor sabah anakartim kaldırıyordu da şimdi mi kaldırmıyor anlamadım?
Biosa bile giremiyorum maalesef ki, düğmeye bastıktan sonra bu yazı geliyor ve 5 saniye sonra kapanıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…