Çözüldü BIOS Update sonrası sistem sürekli BIOS'a atıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

gravitygg

Decapat
Daha fazla  
RAM
CORSAİR VENGEANCE PRO RGB 4X8 3600MHZ CL16
Ekran kartı
RX 5700XT AORUS
Anakart
ASUS TUF B760M D4
İşlemci
12400F
İyi günler herkese. ASUS TUF B760M D4 anakartıma uzun zaman sonra BIOS Update yapmak istedim. USB içine Update doslayarını attım BIOS güncelledim sonrasında bilgisayarı her açtığımda UEFI BIOS Utility ekranına geliyor. Windows sildim yükledim düzelmedi. Windows 11 kurdum düzelmedi. Farklı bir M.2 SSD aldım ona da Windows kurdum düzelmedi. Cms ekranından UEFI olanı seçtim yine düzelmedi. Denemediğim yöntem kalmadı. Yardımcı olursanız sevinirim.

1732024754639.png

Çözüm
Başka bir PC'ye o USB'yi takıp FAT32 olarak seçip o BIOS güncelleme dosyası yerine sıkıntı çıkmayan BIOS sürümünü indirip onu kurmak mantıklı olabilir. BIOS sürümünü sıkıntı çıkmayan sürüme düşürmek mantıklı olabilir yani. Bu bence ilk tercih olmamalı ama bence öyle düzelir diye düşünüyorum. Belki BIOS ayarıyla alakalı bir problem de var olabilir.
Başka bir PC'ye o USB'yi takıp FAT32 olarak seçip o BIOS güncelleme dosyası yerine sıkıntı çıkmayan BIOS sürümünü indirip onu kurmak mantıklı olabilir. BIOS sürümünü sıkıntı çıkmayan sürüme düşürmek mantıklı olabilir yani. Bu bence ilk tercih olmamalı ama bence öyle düzelir diye düşünüyorum. Belki BIOS ayarıyla alakalı bir problem de var olabilir.

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı