BIOS Update yapmak overclock performansı etkiler mi?

Tüm çekirdekler 5.1GHz de çalışıyor ve sıcaklık 70 derece 75 arası işlemciye delid yapmadım 5.2 GHz sonrasına zaten delid yapılması gerekiyor diye biliyorum.
Mosfet sıcaklığı ise 60 derece oluyor kasam da 2 tane molex fan sadece mosfetleri soğutmak için dizayn edilmiş durumda
Anakartım msi z390 tomahawk

Anladım güzel anakart. Prime95 işkencesinde mi bu sıcaklıklar ? Çoklu çekirdek performansına dayalı programlar kullanıyorsanız olabilir ama günlük kullanım ve oyun için bence stock halde kullanın işlemcinin ömrünü tüketmesine değmez diye düşünüyorum.

Aslında Prime 95 de daha düşük sıcaklık ben size cinebatch R15'deki sıcaklığı söyledim

Prime95te daha düşük olmasına imkan yok ama Small fft testi yapıyorsun değil mi? CB R15 artan performansı görmek için güzel ama stabiliteyi göstermiyor.

Stock halde kullanacağım sadece performans farkı ne kadar oluyor ve sıcaklıkları merak ettiğim için ve MSI overclock dokümanlarını okuyarak bir şeyler öğrenmek için yapıyorum yani sadece amacım öğrenmek.
Prime95te daha düşük olmasına imkan yok ama Small fft testi yapıyorsun değil mi? CB R15 artan performansı görmek için güzel ama stabiliteyi göstermiyor.
Hayır RAM'lerde dahil tüm çekirdekler yükte.
Prime 95 test 5.1 GHz de 60 derece inanılmaz bir sonuç.

Dosya Ekleri

• IMG_20210520_011710.jpg
    152,1 KB · Görüntüleme: 22
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…