BIOS Update yapmak problem olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben bu anakartı kullanıyorum. Sistemim bu asrockb450M HDV 4.0, R5 3600 ve RTX 2060 bir de 2x8 GB RAM'im var önceki sürümüm.3.70 bu BIOS'u 1. resimdeki sürüme güncelleyebilir miyim?

Bazı işlemciler için güvenlik açıklarını kapattıkları BIOS sürümü olabilir. Tabii ki bunun sonucu olacaktır ve işlemci performansı düşebilir.

Ben bu anakartı kullanıyorum. Sistemim bu asrockb450M HDV 4.0, R5 3600 ve RTX 2060 bir de 2x8 GB RAM'im var önceki sürümüm.3.70 bu BIOS'u 1. resimdeki sürüme güncelleyebilir miyim?

Çok da zorunda değilseniz yapmayın, riskleri de var bu işin.

Eğer ki sisteminiz stabil çalışıyor ise, donanımların çalışmasında bir problem yok ise ya da yeni, atıyorum 16 GB 2666MHz RAM'iniz var iken ve stabil çalışıyorsa, 32 GB DDR4 4000MHz RAM almamışsanız gerek yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
İnsanların kimisi "hemen güncelle", kimisi "riskli gereksiz" kafasında.

İkisi de değil bence. Güncel kalmak tabii ki önemli. Ama günümüzde maalesef artık her Windows ve her BIOS güncellemesine bam diye atlamamak lazım. Aradan bir süre geçmesi gerekiyor, çünkü bu vicdansızlar güncellemeleri bile bozuk çıkarmaya başladılar.

Kaç defa güncellemeler yüzünden çöken sistem gördü bu gözler.

Bu güncelleme sizin için sıkıntı yaratmıyor, 1 ve 2. nesil işlemcileri kapsıyor. Güvenle kurabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı