BIOS USB'den Boot etme seçeneği yok

Neofixx

Hectopat
Eski bir HP marka laptopum vardı. Bir açıp içini bakayım dedim bir baktım, şifre istiyor aklıma gelen koyabileceğim tüm kombinasyonları denedim fakat olmadı. Her neyse, bir şifre kırma programı ile kırarım dedim UNetbootin programını Rufus ile USB'ye yazdırdım bilgisayarı açıp BIOS'a girdim. Orada Boot kısmında USB'den Boot gibi bir şey yokta diğer Boot ayarlarına baktım. Orada da USB'yi yukarı çekeyim. UEFI Boot enable yapayım, yok. Legacy Boot yapma falan hiçbir şey bulamadım. Bilgisayarı açıp Daemon Tools'la bakayım desem bilgisayarın şifresini kırmam lazım. Yine ne yapsam bulamadım.

Usb yi takıp , açılırken hiç biosa girmeden boot menu varsa yapabilirsin. Genellikle f8 yada f12 oluyor.

Eski laptoplarda genelde F4 Boot menü oluyor siz F8 veya F12 deneyerek Boot menüye girip oradan direk Boot edebilirsiniz

Eski laptoplarda genelde F4 Boot menü oluyor siz F8 veya F12 deneyerek Boot menüye girip oradan direk Boot edebilirsiniz

Boot menüyü buldum F10 tuşuna basarak girdim fakat orada orada cd/dvd ve HDD vardı başka bir seçenek yoktu.

Boot menüyü buldum F10 tuşuna basarak girdim fakat orada orada cd/dvd ve HDD vardı başka bir seçenek yoktu.

Flash belleğinizin temassızlık yapmadığından emin olun. USB 2.0 portuna takılıysa görmeyebiliyor diğer USB portlarını deneyin

Flash belleğinizin temassızlık yapmadığından emin olun. USB 2.0 portuna takılıysa görmeyebiliyor diğer USB portlarını deneyin.

Denedim hatta başka bir USB'ye bile yazdırdım fakat olmuyor 4 USB girişinden de.

Denedim hatta başka bir USB'ye bile yazdırdım fakat olmuyor 4 USB girişinden de.

BIOS'a girin, Fast Boot disable yapın, flash takılıyken ayarları kaydedip çıkın. PC yeniden açılırken tekrar Boot menü girin. Bu sefer gözükmesi gerekcek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…