BIOS ve HDMI nedir?

BIOS, genel bilgisayar ayarlarının yönetildiği bölümdür. İşletim sisteminden bağımsızdır. Anakartın ayarları gibi ya da bilgisayarın beyni gibi düşünebilirsiniz. HDMI ise DVI ve VGA'nın sesli olan versiyonudur. Hem görüntü hem de ses çıkışı alabilirsiniz bu port üzerinden.

BIOS, genel bilgisayar ayarlarının yönetildiği bölümdür. İşletim sisteminden bağımsızdır. Anakartın ayarları gibi ya da bilgisayarın beyni gibi düşünebilirsiniz. HDMI ise DVI ve VGA'nın sesli olan versiyonudur. Hem görüntü hem de ses çıkışı alabilirsiniz bu port üzerinden.
Peki DVI ve VGA ne demek?
Cahillik başa bela:)

Üstadım Vga şu mavi eski takdığımız halen kullanılan (Video Graphics Array) yani video grafikleri dizilimi denen analog frekanslarda görüntü taşıyan kablodur.

Dvi ise türleri vardır Vga nın gelişmişi olarak düşünebilirsin. Dvı-A analoğ, DvdD- Digital ise frekanslardaki veriyi taşıyan kablolardır. Şu ucunda birçok dişi olan ucu beyaz olan kablodur. Ayrıca Vga kablosunada takılabilir.

Hdmi ise daha yüksek frekanslarda ve daha büyük verileri taşıyan digital aktarım yapan kablolardır. Hatta hdmi'ın altın olanı daha iyi verim verir.( Altın çok daha iyi bir iletkendir ).

Dosya Ekleri

• DVİ.jpg
    DVİ.jpg
    13,4 KB · Görüntüleme: 227
  • HDMİ.jpg
    HDMİ.jpg
    194,4 KB · Görüntüleme: 288
  • VGA.jpg
    VGA.jpg
    6,7 KB · Görüntüleme: 225
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı