Dostlar merhaba,
Kız arkadaşıma sistem topladık özellikleri şu şekilde;
ASUS Prime A620M-K
Ryzen 5 7500F.
Thermalright Assassin King soğutucu.
G.Skill Ripjaws 16 GB 6000MHz CL36 DDR5 RAM.
AMD Sapphire RX 6800 Nitro+
Thermaltake 650W PSU.
Razer Cobra Pro ve Aula F75 kullanarak kurmayı denedim.
Öncelikle sistemi toplayıp ilk startı verdim. ASUS yazısı kasa kasa geldi ekrana, sanki 1 FPS gibi. Neyse yapay zekaya sordu;m klavye ve farenin işlemciye yüklendiğini söyledi. Kapatıp açtım tüm USB'leri sökerek, bu sefer kasmadan BIOS'a girebildim. Sonra C-state özelliğini kapadım. Daha sonra F10 deyip kaydettim. Ve Windows kuracağım USB'yi taktım. Windows USB'sini takınca sistem yine kasmaya başladı. Windows ekranları geliyor; mouse hareket ettirmek imkansız, hareket ettiriyorum 15 saniye sonra tepki veriyor ve felaket yavaş çalışıyor sistem. Neyse, 3-4 saat gibi bir sürede Windows kurulumunu başarabildim. Windows açıldığında aynı BIOS ekranındaki gibi kasıyordu yine. Bayağı bir uğraşla yaklaşık 30 dk internete girip ekran kartı sürücüsünü bulup indirebilmeyi başarabildim. Ekran kartını kurunca düzelecek sanıyorum. Sadece klavye kullanarak ekran kartı kurulumunu başlattım bir şekilde. Sonra ekran siyah oldu geldi, bir daha siyah oldu ve gelmedi. 15-20 dakika bekledim herhangi bir şekilde görüntü gelmedi. Ben de tuşu kullanarak kapayıp açtım. Sistem hala aynı şekilde kasıyordu sürücüyü tekrar kurmayı denedim. Bu sefer sonuna kadar göreiblidm ve hata 207 kodu verdi. DDU kullanarak sildim ekran kartı sürücülerini ve yeniden başlat dedim. Yeniden başlat deyince görüntü gelmedi. Siyah ekranda takılı kaldı, sonra BIOS pilini söktüm. RAM yerini değiştirdim. Yine görüntü gelmedi; DisplayPort'tan görüntü alıyordum, HDMI taktım ve bilgisayarın fişini çekerek kapadım. Tekrar açtım, görüntü alabildim. Daha sonra Windows ekranına geldim yine aşırı derecede kasıyor her şey. İndirilenleri açtım bir şekilde, yine sürücüyü kurmayı denedim. Yine hata 207 kodunu verdi. 7 saattir bu işle uğraşıyorum ve elde var 0. Gerçekten akıl sağlığımı kaybetmek üzereyim. Ne yapabilirim dostlar?